Furcsa matek

302
Feliratkozom
pyronic
3642 videó
10776 Loop készítése
Megosztás bekapcsolva
Megosztás kikapcsolva
10
0
2010. ápr. 6.

64 szerintetek is egyenlő 65-el?

0
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Ügyes vagy, Frany, értesz a vagdosáshoz és színezéshez, de a matekhoz nem. Levy009 leírta a lényeget! Egy kis szögszámítás és kész (vagy arányosítás, mert nincs kedvem előkeresni a sin-cos képleteket)!
Ha a második képen a narancssárga alakzatból levesszük az alsó 3x5-ös téglalapot, akkor marad egy derékszögű háromszög, aminek két befogója 5 és 2 egység, ezek aránya 5/2=2,5 egység.
Az ábra "átlója" akkor lenne egyenes, ha a két háromszög arányaiban megegyezne egymással, vagyis ha a fenti befogó-arány a zöld háromszögével megegyezne, viszont mivel az oldalai 8 és 3 egység, az arány 8/3=2,66 egység. Nem egyforma tehát a két háromszög, és mivel az alapnégyzetből kiindulva a befogók párhuzamosak, értelemszerűen az átfogók nem párhuzamosak, hanem nagyok kis szöget zárnak be. A fő "átló" tehát megtörik.
A piros és kék összetételnél ugyanez a helyzet, csak a másik irányba. A két "átló" között pedig ott van az 1 egységnyi paralelogramma.
thumb
Egyikteknek sincs egy szó bizonyítása sem, csak találgattok. Megcsináltam 2x2 centis kockákkal papíron, pecízen a 8x8-as négyzetet, majd beátlóztam és beszineztem és utána szétvágtam. Gyönyörűen összeillett az 5x13-as új téglalap. Szó sincs piros-zöld kicsinyitésről, vagy plusz-minusz átló-átfedésekről. Szöget ugyan nem mértem, de látszólag egyik, vágással érintett kis kockából sem lett téglalap és a méretük sem csökkent a többihez képest szemmérték szerint. Bár valószínüleg itt lenne a megoldás és jó nagyban megismételve, vagy komputeres szerkesztő programmal látható is lenne.
Nincs kedve valakinek megcsinálni?
thumb
levixxx: nem változik a síkidomok mérete, a trükk része az is, hogy az átlók kicsit vastagabbak és az első árbrán a két háromszög átlója egymáson van. Vagyis az összterület több mint 64 négyzet, csak mivel fedik egymást elférnek kisebb helyen is.

Még a második ábrán is van átfedés, csak kevesebb. Ahol a két háromszög érintkezik ott ugyanannyi, a trapéz és a háromszög között pedig középen teljesen fedik egymást, a csúcsoknál pedig épp csak érintkeznek.
thumb
Rotcsepelnél a pont! A szögek valóban nem teszik lehetővé, hogy a vörös és kék síkidomok - íly módon történt - egyesítéséből kapott alakzat, háromszög legyen. A kapott alakzat egy konkáv négyszög. A zöld és narancsé úgyszintén. A két konkáv négyszög által határolt paralelogramma területe nem más, mint a titokzatos plusz egy egység. :)
thumb
A "13*5" -ös fel van töltve egy kis lekvárral:)
Az átló ölég vastag nem tűnik fel?
2*(13*5/2-8*3/2-5*3-5*2/2)=65-24-30-10= mily meglepő 1
Csak hogy mindenki jól tudjon aludni:)
thumb
Már csak az a kérdés, miért szórakozik ilyenekkel bárki is?
thumb
Ott a trükk, hogy piros és zöld síkidomokat lekicsinyítették. Pont egy négyzettel kisebbre. Ha a kész négyzetet szétvágom és összeillesztem megvan a hiba :).

http://kepfeltoltes.hu/view/100406/trukk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
thumb
Picikét meg kell nézni a kapott síkidomok egyes szögeit, és rögtön látszik, hogy hol a hiba.
thumb
Egyszerű, alap trükk. Egy nem látható, 1x1-es paralellogramma kimarad.
Felhasználó videói
thumb
2:23
Csábító Jessyka
2017. okt. 12.
thumb
0:07
Ügyes cselek
2017. okt. 6.
thumb
5:08
Shuffle Girls
2017. szept. 24.
1 | 2 | 3
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév:
Mehet

Ezzel elfogadod az Indavideó felhasználási feltételeit.

Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY

Megerősítés!