118 Loop készítése
Megosztás bekapcsolva
Megosztás kikapcsolva
2
0
2006. okt. 24.

Magyarország

0
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
törölt felhasználó
http://www.youtube.com/watch?v=TNsib28r43gbr />Ezt lessétek meg!!!
Érdemes hallgatni a törvény őreinek szavait közben.
törölt felhasználó
Gyurcsány az oroszokat is behívná?


Tajtékozva tért vissza Bécsből az elmúlt hét keddjén a magyar miniszterelnök.
- Kirúgatom, szétmorzsolom azt az állatot!” – üvöltött szűk pártkörben - Szili Katalin társaságában - az osztrák fővárosból hazafelé vezető úton.
- Velem ezt senki nem teheti meg büntetlenül! – emelte fel mutatóujját, s visszafordult ültében. Vissza az Austria Center Nemzetközi Konferenciaközpont épülete irányába. Ez adott otthont annak az ’56-os emlékünnepségének, amelynek Sólyom Lászlóval és Szili Katalinnal egyetemben a díszvendége volt.
Ültében többször is összerázkódott. Mint kutya a vizet, úgy próbálta lerázni magáról a gúnyos nevetést, amely még a rendezvény kezdetén a közönség részéről fogadta az ünnepségnyitóként levetített kisfilm hangja hallatán. Ebben a Magyar Rádió archív ’56 október 25-i archív felvételéről hangzott az inkriminált mondat: „Hazudott éjjel, hazudott nappal, hazudott minden hullámhosszon”.
Gyurcsány miniszterelnököt a legkevésbé sem foglalkoztatta, hogy a néhai Basa György bemondó felolvasta önkritikus szöveget Örkény István írta az akkori Szabad Kossuth Adó számára.
A miniszterelnököt az égetés ténye hiszterizálta, s mindezt a bécsi magyar nagykövetség számlájára írta. Tehette, hiszen az ottani diplomáciai kirendeltségük szervezte Köszönjük Ausztria! címmel az október 17-i eseményt. Ők szerkesztették a megemlékezés elejére az ominózus ’56-os kisfilmet.
Egy szó, mint száz, Gyurcsány Ferenc igencsak morzsolós hangulatban tért vissza országába, ahol munkatársai az ellenzéknek az Astoriához szervezett nagygyűlése a gondjaival fogadták.
- Mit csinál az a kretén Demszky?! – emelte fel hangját, majd amikor megtudta, hogy a főpolgármester ebben - úgymond - intakt kíván maradni, rájött, hogy itt neki kell cselekednie.
Másnap reggel az eléje rakott sajtószemlét olvasva ismét csak elöntötte a morzsolhatnékos vérharag, amikor a bécsi Der Standard tudósításban a következő mondatra bukkant:
„A közönség nevetett a bemutatott archív felvételen, amely az ünnepség résztvevőit a magyar miniszterelnök kiszivárogtatott öszödi beszédére emlékeztetette.”
Ez csak további olaj volt a tűzre. Sőt, nem is olaj, hanem egyenesen erkölcsi molotov koktél.
Azon nyomban kapcsolatba lépett Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánnyal, s már lehiggadva, vészjósló nyugalommal kezdte mondandóját:
- Főkapitány Úr, most mutassa meg, hogy mit tud! Morzsolja szét azt a gyülevész népséget. Úgy morzsolja fel, hogy örökre elmenjen minden Fidesz-hívőnek a kedve a mama-papa- gyerekes családi nagygyűlésre vonulástól!
Úgy tegye a dolgát, hogy az Astória legyen az ő Waterloojuk! Értve vagyok?! Nincs többé százezres demonstráció. Az állampolgárnak a munkahelyén vagy otthon a helye.”
A főkapitány minderre csak annyit válaszolt, hogy megtesz mindent, ami tőle telik.
- Az kevés! – vágta rá a miniszterelnök.
- És a hadsereg? – próbálkozott tovább Gergényi.
- Annak én nem parancsolok. Annak Sólyom a gazdája, és madarat tolláról Sólymot barátjáról – toldotta meg gúnyosan a mondanivalóját, értve ezalatt, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz segítette az államfői székbe Sólyom Lászlót.
- Itt a demokratikus rend a tét. Ön ennek az őre. Ha sikerrel jár, meg lesz a jutalma. Ha nem, akkor vagyok olyan vagány gyerek, hogy behívom az oroszokat.
A főkapitány nagyot nyelt, és magába fojtotta a „NATO- ország vagyunk, vagy mi!” – felkiáltást, továbbá arra a katonastratégiai tényre sem kívánta felhívni miniszterelnöke figyelmét, hogy a két országnak – nem úgy, mint 1956-ban – nincs közös határa.
Értette ő, persze, hogy értette a „behívom az oroszokat” kijelentés metakommunikatív értelmét: úgy kell cselekednie, mint anno tették az oroszok, csakhogy mindezt most, a 21. század első évtizedében, a Magyar Köztársaságban.
- Értettem! – csapta össze virtuálisan a csizmasarkát; - Mindent, sőt, még annál is többet megteszek! – szólt a telefonkagylóba, s magában még hozzátette: - Mint az oroszok.
És úgy tett…

Felhasználó videói
thumb
3:07
DragonBall
2006. okt. 26.
thumb
1:06
Karhatalom
2006. okt. 25.
thumb
5:12
Kvantumfizika
2006. okt. 21.
thumb
3:52
Bánk Bán
2006. okt. 18.
1 | 2 | 3
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév:
Mehet

Ezzel elfogadod az Indavideó felhasználási feltételeit.

Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY

Megerősítés!