109 Loop készítése
0
0
2017. ápr. 27.

NT, KaG, 2017. április 27., csütörtök 18:32, frissítve: csütörtök 19:20
Miközben a Fidesz politikusai a pártok kampányfinanszírozásának szigorítását hangoztatják, 100 milliót adott a kormánypárt az ifjúsági szervezetének arra, hogy teleplakátolja az országot. A szocialisták és a Jobbik is elutasítja a kormánypárti elképzelést, a Hír TV által megkérdezett jogász pedig álságosnak tartja azt.
Lehullt a lepel. 100 millió forintból plakátolja ki a Fidelitas az országot. A Jobbik és az MSZP elleni lejárató kampányra a Fidesztől kaptak pénzt. Az óriásplakátokon azt sugallják, hogy a baloldalt Soros György, a Jobbikot pedig Simicska Lajos bábként irányítja.
„Több mint kétezer plakátot fogunk kihelyezni, mindehhez a Fidesz országos elnökségének a támogatását kértük és egyébként meg is kaptuk. A Fidesz költségvetéséből, átlátható módon, és nem egy milliárdostól, ahogy azt a Jobbik tette nem is olyan rég” – mondta Böröcz László, a Fidelitas elnöke.
Azt nem tudni mennyit kellene fizetnie a Fidelitasnak, ha a parlament elfogadja azt a törvényjavaslatot, miszerint kampányidőszakon kívül piaci ár alatt nem lehet politikai plakátkampányt rendelni. A szocialisták szerint vállalhatatlan a kormánypártok által beterjesztett módosítás.
„A plakát egyik fele stimmel, azzal nincsen probléma, tehát Simicska és Vona úr rendben van, de Soros úrhoz nekünk személy szerint, Botka Lászlónak meg végképpen semmi köze nincsen. Mi soha nem kértünk, és nem is kaptunk semmiféle-fajta támogatást sem a tagjaink iskoláztatására, sem pedig a párt beindítására Soros Györgytől, sokkal inkább a Fidesz kért és kapott az alakításakor-alapításakor pénzt, illetve hát a tagjaikat is Orbán Viktor személyesen is taníttatta” – nyilatkozta Nyakó István, az MSZP kommunikációs igazgatója.
Az ellenzékre szabta a szigorító törvényjavaslatát a Fidesz – ez már a Jobbik véleménye.
„Összességében azt láthatjuk, hogy a Fidesz igyekszik ezzel a jogszabállyal is olyan irányba terelni a dolgokat, hogy lényegében csak ők tudják eljuttatni majd óriásplakátokon, vagy éppen a hozzájuk közel álló Civil Összefogás Fórumon keresztül az üzeneteit a választópolgárokhoz, és az ellenzéki erőknek szinte meg kívánják tiltani ezt a lehetőséget” – mondta Bana Tibor, a párt országgyűlési képviselője.
A plakátharcra a kancelláriaminiszter úgy reagált, hogy izgalmas év következik. „Egy választási kampányban több belefér, mint választási kampány nélkül, a választási kampány nem a törvényben rendelt időszakban zajlik, hanem azon kívül is, itt most sokkal hamarabb kezdődött a választási időszak mint máskor szokott egyébként. A választási kampány részének tekintem, hogy a Jobbik először kitett egy plakátot Habony Árpáddal, Mészáros Lőrinccel, Rogán Antallal és a miniszterelnökkel, amilyen az adjon isten, olyan lesz a fogadj isten – ez a magyar játékszabály ha jól látom” – fogalmazott Lázár János.
A TASZ szerint a javaslat meglehetősen álságos. „Nem gondolhatjuk komolyan, hogy egy olyan törvény, amely a kormány kampányszerepét nem szabályozza, valóban alkalmas lehet ma Magyarországon a különböző politikai szereplők esélyegyenlőségének a biztosítására” – mondta Mráz Attila, a szervezet politikai részvételi jogi programvezetője.
A törvényjavaslatnak valószínűleg már kedden lezajlik az általános vitája az országgyűlésben – az elfogadásához viszont kétharmad kell.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY