13 0 45
61008
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

 • Szexuális tartalom
 • Erőszakos tartalom
 • Sértő tartalom
 • Gyermekbántalmazás
 • Szerzői jogaimat sértő tartalom
 • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
 • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2016. ápr. 8.
A sorskonyvnelkul.blog.hu szerzője január végén a blogján elköszönt a nyilvánosságtól: „semmi olyan kezelést nem kapok, ami akár azt tűzné ki célul, hogy az életem egy-két hónappal vagy évvel meghosszabbodjék, és főleg nem olyat, ami gyógyulással kecsegtet.” Balázs azóta a halálra vár. Gaal Ilona, a Magyar Hospice Alapítvány munkatársa beszélgetett vele és élettársával, Mátai Tamással arról, hogy mitől válik fenyegetőből vágyottá a kemoterápia, milyen számukra a jó orvosi/ápolói kommunikáció, és hogyan fér össze a derű, a boldogság a haldoklással még egy korán jött betegség esetében is.

Stáblista:

 • Birtalan Balázs - Szerep
 • Mátai Tamás - Szerep
 • Gaal Ilona - rendező
 • Vörös Eszter - operatőr
Hozzászólások | 45
atus69
2016-05-15 21:26:37

Köszönöm a videót. Remélem, mellettem is így lesz ott a társam, ahogy Balázs mellett a párja, Tamás. Már átéltem ezt a fenygetést én is, mint Tamás, tudom, miről van szó. A kommentelőknek üzenem, hogy ezek szerint semmit nem fogtak fel ebből a videóból - tisztelet a kivételnek Balázs: Emléked Örökké Éni fog. Tamás: Kitartás a folytatáshoz. Atus

miki1900
2016-05-15 13:14:58

én nem vagyok ateista, mégis visszatetszőnek érzem ezt az undorító, gyomorforgató első kommentet. mi közöd hozzá, ha nem kerül szóba Isten? nagyon idegesítőek ezek az emberek.

plexus
2016-04-13 08:32:04

@leapyear köszi a választ. kérdeznék még, de nem akarom szétoffolni a komment-szekciót. írtam neked a profilodon az "üzenetek"-nél.

leapyear
2016-04-12 19:43:00

@jabbok Nem erről van szó. Egyszer eljött hozzánk, most nekünk kell hozzá menni (jelképesen). Képessé kell válnunk őt megtalálni a fizikaitól függetlenül létezőben. A fejlődés menetéből logikusan következik. Természetesen szabadságodban áll mást gondolni és mást hinni, nincs ezzel semmi baj. Kaptál egy információt és azt kezdesz vele amit csak akarsz.

leapyear
2016-04-12 19:38:58

@plexus valamennyire ismerem az antropozófia tanításait, de nem nevezném magam annak több okból: számomra ők a profi kategória és egy elfogulatlan önvizsgálat alapján én közel sem számítanék annak, valamint azt hiszem azt ki kell érdemelni hogy valaki antropozófusnak nevezhesse magát. Én még nem tudtam elköteleződni sehová és lehet hogy nem is fogok tudni. Ennek ellenére igen nagyra értékelem Rudolf Steiner munkásságát és feltétlen tiszteletem az övé, az 1% meg az antropozófusoké.

jabbok
2016-04-12 16:25:24

@leapyear "nos az a helyzet, Krisztus nem fog megjelenni még egyszer fizikai testben, erre nincs szükség és kár is erre várni" Hát ha valaki, te aztán csak tudod... ;o)))

plexus
2016-04-12 10:12:32

@leapyear: Te antropozófus vagy? (Csak mert steineri ihletésű gondolatokat vélek felfedezni a kommentjeidben.)

leapyear
2016-04-11 23:37:31

@hajnaltores bizony így van, sokszor az első lépést az jelenti, ha feltesszük önmagunknak a kérdést: Miért történik mindez? Mit kell megváltoztatnom a gondolkodásomban, hogy megváltozzon az életem? Ehelyett sokszor meg: Miért én? Istenem, miért büntetsz engem? Mit vétettem? Önfelmentés, önsajnálat, hárítás, vetítés. És igen, kimondtad az alapvető igazságot: tiszta szívből. Istennel nem lehet üzletet kötni, hogy majd jófiú/lány leszek aztán majd megkapom érte a jutalmamat. Minden egyes esemény jelentőséggel bír, minden betegségnek, balesetnek előzménye van. Ezt én különösen akkor értettem meg amikor egy autóbaleset után elkezdtem gondolkodni azon, hogy miért történt mindez.

leapyear
2016-04-11 23:20:06

@DarthPlagueis Én voltam éppen az, aki rengeteg közös nevezőt próbált neked ajánlani. Mindet visszautasítottad. Nem értem a színt vallottál, sose titkoltam semmit. A gyöngyöket pedig nem sajnálom még akkor sem, ha disznók megtapossák, mert mindig vannak néhányan, akik meglátják a gyöngyöt és nem kavicsnak hiszik. Amit leírtam abban nincs ostobaság egyetlen szem sem. Kettőnk között van egy nagyon durván alapvető külömbség: Számomra a szellemi létforma létezése tapasztalati tény, neked viszont csak a hited, az elképzeléseid és a félelmeid vannak. Leginkább a félelmeid. A félelmed attól, hogy ha a legcsekélyebb módon is kitekintenél azon a falon kívülre, amit a vallásod emelt köréd, akkor veszélyeztetnéd a lelki üdvösségedet. Te megtaláltad a gyökereidet a kereszténységben, de a gyökerek nem engednek mozdulni. Én szárnyakat találtam. Engem nem köt semmi. Ez az a szabadság amire te még nem vagy érett. Érezheted felsőbbrendűnek magad, de a helyzet az, hogy bennem sajnálatot gerjeszt inkább a hozzáállásod. Egyébként meg nem észleltem, hogy vitatkoztunk volna. Legfeljebb azt, hogy én gyöngyökkel dobáltalak te meg szarral dobtál vissza. Szomorú.

hajnaltores
2016-04-11 22:24:55

DarthPlagueis TE nem tudsz vitatkozni kisfiam! Még nem vagy azon a szinten! :) Menjél gyónni szépen, jó? :D :D Keresd istent! Még véletlenül se nézz bele a tükörbe! Nehogy észrevedd, hogy egy komplexusos hülyegyerek néz vissza, akinek apukára van szüksége, mert különben egyedül érzi magát!:) :) Olvasgad a bibliát fiacskám! Mellékesen teológia szakos voltam, szerinted miért jöttem el, viccből?? Nos, pont azért, mert minden hívő - MIVEL MÁSBAN HISZ- FELMENTÉST KERES a saját életére nézve, és másra van szüksége, nem meri elhinni, hogy képes változtatni a saját életén. Nyugodj meg, neked sem kell vállalnod semmiért a felelősséget! Majd Isten él helyetted! Buta tök! :)

hajnaltores
2016-04-11 22:18:04

Fájdalmas vége lesz, de ez így van jól. Ezt érdemeljük mindannyian. MINDENKI. Két előző életemben jártam, - egyáltalán nem volt misztikus, - egyszerűen emlékeztem arra, hogy mi volt korábban, ennyi. A halál csupán átmenet két "életnek" nevezett testben fókuszálódott létnek- ha nevezhetem így. Mindkét életem érzelmi össztapasztalása fellelhető a mostani életemben. Lágy dolgok ezek, de vissza, visszaköszönnek ezek a dolgok, elegánsan, finoman símulnak bele az előző életek a mostaniba, LOGIKUSAN, ÉRTHETŐEN!!!! A reinkarnáció pont annyira misztikus, mint ahogyan az, hogy most valamilyen eszközön olvasod ezt a hozzászólást. Ennyire egyszerű. Korábban azt hittem, hogy egy "utazás" majd bonylult lesz, rejtélyes, stb...semmi extra, emlékek jönnek elő, adott érzelmekkel. MINDEN REZDÜLÉSED, AMIT LEADSZ VALAMInek az előzménye. És ez is amit most éltek meg, majd megy tovább affelé, amerre mennie kell. Jézus nem fontos. Fontossá tették. Amit jézus tud, mindenki tudja, annyi, hogy más szinten volt. Van aki Jézusi szinten mozog, nagyon sokan. Ez sem misztikus, ahogyan jézus sem volt az. Amit a Bibliában lehet olvasni, egy ostobaság, sok esetben egyszerű emberek írták, egyszerű embereknek. Annyi, hogy jézusnak egyszerűen nem volt veszteni valója. Most is rengeteg Jézus van, ahogyan mindig is voltak. Ez sem misztikus. Most pedig rátérek arra ami igazáná fontos, az pedig TE VAGY! AZ, HOGY te mit keresel? Te mit szeretnél? Neked mi a fontos? Miért ítélsz el másokat? Miért nem kérdezel, csak kijelentesz, - ahogyan én is sokszor? Miért nem elemzed a gondolataidat? Miért nem figyeled magad? Miért nem segítesz másokon, tiszta szívből? Próbálj ADNI. Ne csak úgy, mint aki hallotta valahol, hogy ez jó, és szép, hanem úgy ADJ, HOGY SEMMIT NE REMÉLJ ÉS NE VÁRJ CSERÉBE! PRÓBÁLD KI, MEGLÁTOD MI FOG TÖRTÉNNI! IGEN, AZ FOG! KI FOGSZ NYITNI EGY KAPUT, AMI A TUDATNAK EGY KAPUJA, ÉS BEBOCSÁTÁST NYERSZ EGY OLYAN HELYRE, AHOL A JÉZUS FÉLÉK EGYMÁSNAK ADJÁK A KILINCSET. FURCSA ÉRZÉS, DE MAJD ELJUTSZ ARRA A PONTRA, MIKOR MEGÉRZED AZ IGAZSÁGOT. AZ IGAZSÁG PEDIG AZ, HOGY VOLTÁL-VAGY- LESZEL.

DarthPlagueis
2016-04-11 22:05:08

Na, sikerült annyi ostobaságot összehordanod itt nagy hirtelen, hogy elég sok évre:-) Örülök, hogy színt vallottál, nyilván nem fogok leállni vitázni egy reinkarnáció-hívő, szinkretikus, ezotéria-rajongó emberrel kereszténységről. Ha nincs közös alap, csak a hülyék vitatkoznak, szóval én itt befejeztem. Keresd azt a részt a Szentírásból, ami a gyöngyökről és a sertésekről szól!;-) Gondolom, nem fogod tudni megállni, hogy válaszolj, hiszen téged a közös nevező nem érdekel, csak a vita. Pax!

leapyear
2016-04-11 20:42:50

@DarthPlaueis Kicsit még Krisztusról, nos az a helyzet, Krisztus nem fog megjelenni még egyszer fizikai testben, erre nincs szükség és kár is erre várni. A második eljövetele igazából megtörtént (talán a 30-as évek körül) amikor bizonyos "dolgok" elérhetővé váltak az emberek számára. Ez egyfajta 'éteri' eljövetel és nagyon csendben történik az ilyesmi. Persze jobb lenne égzengés meg földindulás, mert az azért mégiscsak látványosabb :-) amikor kiválogatják a keresztényeket a mennyország részére más meg majd megy jól a pokolba. Az "ítélettel" kapcsolatban azért nem áll túl jól a szénánk. Az égzengés és földindulás nem igazán áll messze, de ezt már látjuk. Elérkezett az idő, hogy szembesüljünk a súlyosan hibás életvitelünkkel és a környezetpusztítással. Ez már elkezdődött. Tartok tőle, nagyon fájdalmas lesz a vége.

leapyear
2016-04-11 20:27:52

@DarthPlagueis Ha már így rákérdeztél, nem vagyok keresztény, mert nem tudnék azzal azonosulni amit ma jelent. Mondjuk inkább úgy "Jézus fan :-)". A kereszténységben nem beszéltek nyíltan a reinkarnációról és ennek jó oka van. Ha megnézed pl. a hinduizmust, ott alaptétel és sajnos az emberek felvettek egy olyan álláspontot, hogy minek bármit is csinálni, majd legközelebb, majd a következő életemben tanulok dolgozok stb. Kellett egy lehetőség, hogy az emberek a legjobbat hozzák ki magukból. A reinkarnáció tana ezért nem lett nyilvános (azért itt-ott vannak utalások a reinkarnációra és a karmára pl. amikor Krisztus valami ilyesmit mond, hogy aki karddal öl kard által vész el). Van viszont egy mű, amire méltán büszkék lehetünk, ez pedig Az ember tragédiája. Ez másról sem szól igazán csak a reinkarnációról és a karmáról. Az ember fejlődéséről életeken át. A vallások nem azért lettek olyanok amilyenek, hogy az emberek megkapják a még felfogható teljes igazságot hanem csak annyit és olyan formában, ami a fejlődésüket előrébb viszi (mindemellett sajnos a vallásokba sok igaztalanság is belekerült). Gondolj csak bele a félelmetes ítélkező Isten képzetébe: lehet egy ilyet szeretni? Lehet-e szeretni valakit akitől félünk? Szerintem nem. A világegyetem igazságos és logikus. A reinkarnáció az emberi fejlődés alapja, ahogy nincs egyosztályos iskola sem. Az emberi tudat élete nem a gyerek születésével kezdődik, ez olyan lenne, mint az újszülöttet beíratni az iskolába. Ezt még egy hosszú periódus előzi meg. Ha megnézed a kis hableány figuráját, az éppen azt az emberi lelket szimbolizálja, aki arra vár, hogy először belépjen az emberek világába. Krisztus lénye ismert volt már az egyiptomiak idején is és a Zarathusztra vezette vallás is ismerte (nem így nevezték). Tudták, hogy el fog jönni hozzánk. Ő közös minden emberben vallástól függetlenül (a keresztények lesznek szívesek nem kisajátítani). Az emberi élet számtalan bolygón megtalálható a világegyetemben és egyáltalán nem mi vagyunk az elsők és főleg nem egyetlenek. (Legközelebbi "rokonainkat" az egyiptomi misztériumokban Hathorok néven említették ha jól emlékszem). A világegyetem nagyon népes és a fizikai létforma ennek egy borzasztóan pici része. Rengeteg féle tudat létezik, az emberi csak egy fajtája. Ha túl tudnál jutni a vallási dogmákon, megértenéd, hogy az élet, a létezés mennyire csodálatos, mennyire szélskörű.

hajnaltores
2016-04-11 19:30:16

@DarthPlagueis: Te olyan hülye, szűklátókörű, buta, irányított egyénke lehetsz, akiről többet nem is szeretnék nyilatkozni! Nem szeretnélek állati szintre lezülleszteni, ahogyan ti "keresztény tahók" lealacsonítjátok azt, aki nem keresztény, mert nálatok buta, szűklátókörű alanyoknál a kereszténység szent, és minden más az ördögtől való! A reinkarnáció az nem egy "valláshoz kötött ideológia" te ütődött! Ez létező dolog, van és kész, nem kell elfogadni, vagy hinni benne, - ahogyan istenben sem "kell" hinni... Olyan , hogy Isten nem létezik, maximum a fejedben, meg a hozzád hasonló elbaszott gyerekkorú társaid fejében, akik nem rendelkeztek normális apaképpel, és nagyon kellett már nekik valami kínjukban, ami írányt mutathat nekik. Jaj, személyeskedtem, elnézést! Visszavonok mindent! Milyen gyerekkorod volt? Nem volt rendes apukád, ugye? Utált téged, jól sejtem? Barátnőkkel hogy állsz? Gondolom híján, jól sejtem?

A felhasználó további videói
Hasonló videók