0 0 1
1830
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2012. jún. 1.
Klasszikus szinkronnal!!
Szinkronstúdió: Magyar Szinkron- és VideóVállalat
Magyar hangok: Rátóti Zoltán, Czigány Judit, Koroknay Géza, Kristóf Tibor, Pataki Vilmos,

A történet egy általános iskolai tanár, Frans van der Steg, és egy gyerek, Geert-Jan történetét követi végig, akinek muszáj elmenekülni a bácsikája, Grisenstijn gróf kezei elől.

Geert-Jan a Trappenhuisnak nevezett házban lakik a bácsikájával és sosem volt kapcsolatban más gyerekekkel. A bácsikája „bezárta” őt, mert Gregorius gróf új írásában az áll, hogy a házban egy kincs rejtezik (amely az első Grimbold gróf idejéből a keresztes hadjáratokból származik). A gróf azt akarja, hogy Geert-Jan találja meg a kincset.

A kastélyon kívül egy kis csoport is tud a kincs létezéséről, és arról is, hogy Geert-Jan be van zárva a kastélyba. Elhatározzák, hogy kiszabadítják Geert-Jant. A vezetőik: Rosmarijn kisasszony (aki annak idején Geert-Janról gondoskodott, amikor az még gyerek volt), Jan Thomtidom mágus, Roberto, Iwan, Willemijn néni, Jan Toereloer kocsis és Frans van der Steg tanár úr. A tanár úr osztályából való gyerekekkel együtt próbálják megfejteni a rímes üzeneteket, amelyek Gregorius gróf írásaiból valók.

A hét ugrás (a sorozat eredeti címe magyarul) maga egy kereszteződés, ahol hét út fut össze és nem tartozik a kastélyhoz. A sorozatban ezt a helyszínt használták a nyitó- és zárójelenetben.

Az írásokban meg van említve: A kincs képes szavakkal beszélni. Próbáld meg, ó gyerek és gyerekek-gyerekek-gyerekinek gyereke ezetek a rímeket megérteni. Ezek a szavak a jelek: Egymagában nem talál meg és egy létra mutat meg engem. Ezek a szavak a jelek: Minden gyerek a te barátod, ismerd meg az ellenséget, hogy ellenállj. Ezek a szavak a jelek: Az idegen, aki megköti a sárkányt, az mehet végig a hét úton. Zöld ruhának kell a mondást mondania, zöld szemnek kell a kulcsot megtalálnia, zöld hajnak kell a sárkányt legyőznie.
Hozzászólások | 1
A felhasználó további videói
Hintőpor - Borotalco (1982) - részlet
15:55
Marius - Marius (1931) - részlet
17:04
Antigoné - Antigoni (1961) - részlet
14:56
Nana - Nana (1981) (1.rész) - részlet
19:08
Hasonló videók
15:55
17:04
14:56
19:08