0 0 0
39
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2013. máj. 18.
Thürmer Gyula beszéde a Magyar Kommunista Munkáspárt 23. kongresszusán, III/2.
***
Mi vált még világossá az elmúlt években, ami a mi jövőbeni programunk összeállítá-sánál szükséges lehet? Világossá vált, elvtársak, a következő dolog. Itt van az MSZP, itt van a Munkáspárt. A kettő között nincs politikai tér az új baloldali párt létrehozá-sára. Magyarországon vagyunk, magyar sajátosságok között élünk, nem Németország-ban, ahol lehetett egy Baloldali Pártot csinálni. Magyarországon nem lehetett. Aki május elsején kijött a Ligetbe, az nagyon látványosan meggyőződhetett erről. Volt MSZP-pavilon a szakszervezetek táborában, és volt a végén egy erőteljes munkáspárti jelenlét. És közben is voltak persze sokan mások, Zöld Baloldal, Egyesült Baloldal, Munkáspárt 2006 és még sok mindenki más, de hát elenyésző, jelentéktelen, és igazá-ból nem változtat a dolog lényegén. És ennek nem az az oka, hogy nincsenek vezetők, nincsenek embereik. Az igazi oka: nem terem politikai termés ezen a sávon.
Sokan megpróbálkoztak. Szili Katalin elindította a Szociális Uniót. Kérem szépen: addig értek el sikereket, ameddig a Fidesznek szüksége volt rá. Abban a pillanatban, amikor a Fidesz az alkotmányt megcsinálta Szili Katalin asszony nélkül, eltűnt a Szo-ciális Unió, és aligha jelent alternatívát a baloldal számára.
De hasonló sorsra jutott a Munkáspárt 2006 is. A Munkáspárt 2006 addig működött, amíg az MSZP-nek szüksége volt rá, tegyük hozzá, ellenünk volt rá szüksége. De nem mutat fel alternatívát, és nem a baloldal összefogásának egyik lehetséges tényezője. És a többi szervezetről is el tudjuk mindezt mondani: zöldek, Egyesült Baloldal és mások.
Ez azt jelenti, elvtársak, hogy az MSZP és a Munkáspárt, azaz a kapitalizmust elfo-gadó szociáldemokrata erő és a kapitalizmust elutasító kommunista erő között ma Magyarországon nincs politikai erő más párt létrehozására. És nincs más politikai terület olyan mondanivaló megfogalmazására, ami vagy az egyiktől, vagy a másiktól eltér. Az MSZP magához fog térni egy idő múlva. És meg fogja fogalmazni azt, ami valahogy nem lesz más, mint a szociáldemokrácia. Mi pedig meg fogunk erősödni. És a küzdelem valahol a kettő között fog eldőlni.
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
A rendszerrel van a baj - a Munkáspárt...
11:02
A Munkáspárt karcagi tagjai a...
5:26
2013. dec. 4. 13 néző
Hasonló videók
11:02
5:26
2013. dec. 4. 13 néző