Az elveszett város, Kolumbiában

86
Feliratkozom
lohere
6817 videó
300 Loop készítése
0
0
2012. szept. 15.

6 napos kőkemény dzsungeltúrára az "Elveszett városba", hogy felfedezd a tairona indiánok által emelt csodás komplexumot az 5700 méter magas Sierra Nevada de Santa Marta lábánál.
Az Elveszett Város az Kolumbiának, mint a Machu-Pichu Perunak. Egy ősi indián rom-város a Sierra Nevada hegység hegyoldalaiban közel a Karib-tenger partjaihoz. Méretét tekintve a legnagyobb megtalált rom-város az egész amerikai kontinensen.

Fénykorában lakói a tayrona indiánok voltak, akiknek történelme egészen az V. századig nyúlik vissza. Ezer évvel később, nem sokkal a spanyolok érkezése előtt, már egy teljesen kifejlett civilizációban éltek, korukhoz képest kiemelkedő szociális, politikai és gazdasági rendszerrel, sőt kutatók szerint komoly műszaki ismeretekkel is rendelkeztek már.

A hegyoldalakban, több mint 100 települést építettek, ahol a nagy lejtők, és a rossz talajviszonyok miatt hatalmas kőteraszokat hoztak létre, ami alapul szolgált a házaknak, és az egész városnak. A terasz-csoportokat kőutak, és kőlépcső-sorok rendszere kötötte össze.

A feltárt Ciudad Perdida ezek közül a legnagyobb település volt.
A várost két módon lehet megközelíteni, megmászva az 1.200 kő-lépcsőfokot hosszú dzsungel menetelés után, vagy helikopterrel, ugyanis a megépített kőteraszok tökéletesen alkalmasak leszállópályának is.
2000 után elcsendesedett a környék és a kormány visszavonta a katonai ellenőrzést a területről, mondván túl költséges a katonák ellátása, és úgy se csinálnak semmit, csak egész nap kábítószert szívnak, de egy emberrablás óta azóta mégis ők maradtak a helyszínen.
Az 50 ezer forintos túra leírások alapján, Dél-Amerika legjobb kaland-túrája és mindenki, aki csinálta csak áhítattal mesélt róla. Többen is azt állították, hogy maga a kaland sokkal jobb és kalandosabb perui társánál, viszont maga a Machu Pichu sokkal szebb.

Forrás:http://utazgatok.hu/andras/2485/elveszett-varos-kolumbia/
-----------------------------------------------------------------------------------
http://vimeo.com/33811088 Tony Hobbins

http://indavideo.hu/video/Cacapolya_indianok_temetkezese

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
thumb
18:11
Stressz
3 hete
thumb
34:46
Mátyás halála
2019. nov. 6.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY