0 0 10
13473
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2012. febr. 22.
Hogyan szerepelnek a szegények a médiában? Általában szomorúan, elkeseredetten, jövőkép nélkül.

De lehet máshogy is. Zsákai István a Debrecen környéki tanyavilágban él és dolgozik. Kovács. A vásárban árulja késeit. Hóban, fagyban is dolgoznia kell, ha van megrendelés. 2011-ben Junior Prima díjas lett. 7 ezer euróval jutalmazták. Mennyit változott az élete, miután megháromszorozódott a teljes vagyona? Cigány gyerekeket szeretne tanítani a kultúrára. Természetesen ingyen.

Stáblista:

  • Zsákai István - főszereplő
Hozzászólások | 10
skaff
2013-03-31 14:41:17

A 700 000-ből egy 7000 eurót nyer, a többi 700 000 ezer napi két euróból próbál megélni. A film maga olcsó népbutítás, azzal a kapitális közhellyel, hogy még a legreménytelenebb helyzetből is van kiút, ha az ember lehullott szenet gyűjtöget és hulladékvasból késeket kalapál. Az egész filmből egyedül a srác hiteles, a stáb elkezdhetné megtanulni a szakmát, vagy nekiállhatna olvasni egy kicsit, mert a riportból bűzlik a Kádár-rendszer pszeudo-munkásember-romantizmusa. Igényes ember nemigen dől be az efféle málnaízzel töltött mézbonbonoknak. Kár, hogy nincsenek már mozihíradók, be lehetne nyomni a riportot "épül az ország" kommenttel az autó- és levespor-reklámok elé.

geofer
2012-03-04 08:53:38

Gratulálok! Igen szívből kell érezni ahhoz hogy valaki ideáig jusson! Polgármesterként volt szerencsém Zsákait és a kis kézműves csapatot éveken keresztül fogadni kis településünkön a nyári táborozásukon. Minden évben ott létükkor megajándékozták a települést egy-egy alkotásukkal : ( temetői harangláb,kopjafa,kapu,díszpad,donga emlék mű,kemence). A szomorúság csak az volt hogy településünk fiataljait a nyílt napjuk nem hozta lázba! Ahhoz hogy ilyen emberekkel hozzon össze a sors, elengedhetetlenül szükség van illetve lenne Deák Péterekre (kézművesház vezető)! Szolnokon a kézművesház működésének egyik megnyilvánulását tapasztalhattuk meg. Adja Isten hogy még sok azonosulni tudó fiatal kerüljön ki a kis közösségükből!

csele
2012-03-03 01:10:18

@mikhato: Csukd be a szádat, mert belőled ömlik a gáz

szubotaj
2012-03-02 13:39:00

Valaki nem tudja az elérhetőségét? Ilyen cigány kéne so, kár, hogy csak ez az egy van mutatóba... Mondjuk a választékos beszéde eléggé meglepett engem is.

csipcsiri
2012-03-02 06:44:31

Ez aztán a szép hozzászólás, mikhato.. Tényleg igaz, hogy jól csak a szívével lát az ember. Mondanám, hogy szégyelld magad, de nem fogod. Még csak nem is értenéd, miért kéne. Az a szívjóság és emberség ami benned van, az átsugárzik a szavaidon. Ahogy a rövidlátásod is, amit valamikor valakik vagy valami olyan rövid láncra kötött, amit a kutyuséval össze sem lehet hasonlítani. Lévén, hogy utóbbi az igazából nem is látszik. Végül, akihez ebből a 6 perc 7 másodpercből mindössze az az egy tizedmásodpercnyi rész jut el (amit speciel én észre sem vettem, úgy kellett keresnem), és aki abból oly sok minden messzemenő és helyes következtetést leszűrt, ráadásul annyi pozitív és szép érzéssel, mint amennyit kapott tőle, annak akkor csak annyit javaslok, a videó végén ott szaladgál vígan a kutyus, nézze meg. Másra felhívni a figyelmét - azt hiszem... - nemigen érdemes. Erre is csak azért, hogy ettől az "undorító", "elkeserítő", semmi szépet nem adó kis filmtől, az a nagy és nemes szív nehogy már csak keserűséggel legyen tele. Jusson akkor bele valami kis jó is.

Kris17
2012-02-29 10:46:20

gyönyörű gondolatok, egy gyönyörű embertől....:)))))

zoldpok
2012-02-24 10:35:18

nagyon szép munka

gambler1960
2012-02-23 20:55:49

Gratulálok a díjhoz. Gratulálok a hozzáálláshoz! 7000 eur elég kéne legyen egy fedett hely felállítására. Ha másért nem, azért, hogy a környezet, meg a lehetséges követők jó példát lássanak. Persze ez csak kis akadékoskodás. Kalapom emelem. Még nem szoltam itt hozzá, ez a videó, és ez az ember megérdemli, hogy megkeressem a jelszavamat. Pedig én is lusta vagyok.

ismeros
2012-02-23 15:30:35

Szívderítő élettörténet, a gyermekotthonból egy ilyen értékrendig fejlődni, sokunknak ez még nagy "hátszéllel" sem sikerül (megjegyzem nekem sem)! Itt tényleg az értékrend a lényeg, a díj pedig csak ráadás, azt szokták mondani, hogy aki megérdemli, az nem vágyik a díjra, aki pedig nagyon szeretné, az nem érdemli meg... Csak felnézni tudok rá. Az viszont gyalázatos, hogy rögtön az első hozzászólás irigy vádaskodás, üzenem mikhato-nak, hogy inkább nézzen fel az ilyen emberekre, ne pedig kritizálja őket, ugyanis valóban Pesta (mi csak így hívjuk) beszél a felvételen, tehát valóban ilyen intelligens... A készítőknek pedig köszönöm a rövidfilmet!

mikhato
2012-02-23 11:41:07

Én is szerelmes lennék, ha egy ilyen tanyám lehetne, talán egyszer sikerül, de a kutyámat nem hagynám fagyoskodni és pláne nem kötném RÖVID láncra. Lehet száraz, bélelt házikót csinálni védett helyen, meddig tartana, de gondolom, eszébe sem jut. Elkeserítő!! Akiben ennyi emberség nincs, az ne magyarázza, hogy nem a külvilág felé, meg ingyen tanítani, nem hihető, mint ahogy az is holt biztos, hogy nem ő beszél, nem az ő hangját hallani, valaki olvassa helyette. Vajon miért? Ami önmagában nagyszerű, azt miért kell meggyalázni ilyen undorító, hiteltelen módszerekkel, ha nem a magamutogatás kedvéért? "Barátom", bizonyítottál! Gratulálnék, de....

A felhasználó további videói
Hasonló videók