1 0 0
48
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2021. dec. 29.
2021-12-27
Állítólag a brit gyarmati hadsereg által több mint egy évszázaddal ezelőtt elkövetett amritszári vérontást akarta megbosszulni az a nyílpuskával felfegyverzett fiatal férfi, akit a karácsonyi hétvégén fogtak el II. Erzsébet királynő rezidenciája, a windsori kastély parkjában. Az illetőt hétfőn elmekórtani felügyelet alá helyezték.
A The Sun című konzervatív brit tömeglap online kiadása hétfőn közzétett egy videófelvételt, amelyen - a lap egyelőre meg nem erősített értesülése szerint - maga a behatoló beszél, arcát felismerhetetlenné tévő maszkban és eltorzított hangon.
Az illető, akit a lap Jaswant Singh Chail néven azonosít, a Snapchat üzenetküldő alkalmazásra feltöltött videón elmondja, hogy
merényletet fog megkísérelni "Erzsébet, a királyi család királynője" ellen. Hozzáteszi, hogy ez bosszú lesz mindazokért, akik 1919-ben a Dzsallianvala Bagh-mészárlásban életüket vesztették.
Dzsallianvala Bagh az északnyugat-indiai Amritszár város Aranytemplomának, a szikh felekezet legfőbb szentélyének parkja, ahol 1919. április 13-án a brit gyarmati hadsereg az indiai függetlenségi mozgalom vezetőinek őrizetbe vétele ellen tüntető tömegbe lőtt.
A vérengzésben korabeli hivatalos adatok szerint 379-en vesztették életüket, de a későbbi történészi becslések azt valószínűsítik, hogy a halálos áldozatok tényleges száma elérhette az 1500-at.
A windsori kastélyparkban szombat délelőtt - a videóüzenet feltöltése után nem egészen fél órával - vették őrizetbe a dél-angliai Southampton kikötővárosban élő 19 éves férfit, akinél a rendőrök egy számszeríjat találtak.
A videó készítője a Csillagok háborúja (Star Wars) című filmeposz "sötét erőinek" egyik tagjaként azonosította magát, és közölte, hogy Jaswant Singh Chail az előző neve volt, jelenlegi neve Darth Jones.
A Scotland Yard hétfőn csak annyit közölt, hogy vizsgál egy videót, amely a windsori kastélyparkban elfogott nyílpuskás behatolóhoz köthető.
A rendőrség hétfő délutánig nem ismertette hivatalosan az őrizetes kilétét. A tájékoztatás szerint az illetőt először azzal a gyanúval vették őrizetbe, hogy birtokháborítást követett el egy védett intézmény területén, és támadófegyver volt nála.
A Scotland Yard későbbi frissített beszámolója szerint időközben megvizsgálták a fiatal férfi elmeállapotát, és ennek eredményeként a vonatkozó mentálhigiénés törvény alapján elmekórtani megfigyelő intézményben helyezték el, ahol orvosi felügyelet alatt áll.
Az életének 96., uralkodásának 70. esztendejében járó II. Erzsébet királynő az incidens idején a windsori kastélyban tartózkodott.
Az uralkodó a karácsonyi ünnepeket az elmúlt évtizedekben rendszeresen kelet-angliai téli rezidenciáján, Sandringhamben töltötte, ám az idén, a koronavírus-járvány miatti elővigyázatosság jegyében úgy döntött, hogy Windsorban marad.
A behatoló elfogásának időpontjában a királynő legalább húsz családtagja is a windsori rezidencián volt, köztük az uralkodó három fia, Károly trónörökös, András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja.
A gyanúsított egy házilagos készítésű kötéllétrán mászott át a kastélypark falán, de azonnal működésbe lépett a riasztórendszer, és a biztonságiak a térfigyelő kamerák képein is észrevették az illetőt, akit fegyveres rendőrök fogtak el néhány perccel a behatolás után.
atv.hu/MTI
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Leváltanák az ellenzéket
10:05
Újraszámlálást követel a Mi Hazánk
9:26
Toroczkai László értékelője
4:45
Az ellenzéket támogató, kitöltött...
2:38
Április 3-án szavazzon a Mi Hazánkra!
0:30
Hasonló videók
10:05
9:26
4:45
2:38
0:30