90 Loop készítése
0
0
2012. márc. 21.

Csak 11 után kezdődött el az érdeminek tekinthető program a betiltott Magyar Gárda utódszervezetének a 10 órára meghirdetett avatóünnepségén. Az Index helyszíni tudósítója szerint mintegy ezer ember gyűlt össze a téren, melyet több száz rendőr vett körbe.


A gárdisták ülve hallgaták a beszédeket, a helyszínen elhangzott rendőrségi felhívás szerint alakzatban ülniük sem szabad. Bár a Magyar Gárdát betiltották még 2009-ben, azóta több rendezvényt is tartottak. Az ezek kapcsán indított szabálysértési eljárásokban született bírósági döntésekből az olvasható ki, hogy a rendőrök csak akkor tudnak fellépni a megjelentekkel szemben, ha a betiltott szervezet egyenruháját viselik, annak jelszavait ismétlik illetve alakzatban mozognak.
A BRFK 12.10-kor kiadott közleménye arról nem szól, hogy eddig sok került volna intézkedésre, viszont azt állítja, hogy a tudomásuk szerint "a jelenleg folyamatban lévő rendezvényen szándékos törvénysértés készül, annak ellenére, hogy a rendőrség két alkalommal is tájékoztatta a rendezvény főszervezőjét arról, hogy minden jogsértés esetén valamennyi rendelkezésére álló törvényes eszközt felhasznál a közrend és a közbiztonság helyreállítása érdekében".
Alig fél órával később azonban már véget is ért a rendezvény. Mintegy száz gárdista ülve, némán, magában elmondott szöveggel esküdött. A Himnuszt sem énekelték el, mert állva alakzatot formáltak volna. Tudósítónk szerint a beszédekben sok utalás hangzott el arra, hogy egy tavalyi gárdaavatón éppen a Himnusz közben avatkozott be a rendőrség, illetve "szétverték őket", ezért most többször a szervezők is felhívták a figyelmet arra, hogy mit nem tehetnek a résztvevők. A szónoklatok egyébként talán visszafogottabbak voltak, mint a tegnapi Jobbik-megmozduláson.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY