0 0 0
175
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2013. máj. 26.
A megtelt Szent István Bazilikában gyönyörű gyászmisével búcsúzatta őt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. Ravatalánál Patrubány Miklós és v. Hunyadi László vezetésével a Magyarok Világszövetsége és a Történelmi Vitézi Rend tagjai álltak vigyázban. A Sapszon Ferenc vezette Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola kórusának éneke mennyei hangulatot árasztott. Az ökumené jegyében Pápai Szabó György velencei református lelkész, a HONLEVÉL újság felelős szerkesztője búcsúzott. A Boldogasszony anyánk c. régi himnusz közös éneke zárta szentmisét, amelyen részt vett Molnár V. József, az MSZ szakrális vezetője, Boross Péter ex-miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester képviseletében Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, valamint Novák Előd és Murányi Levente, a Jobbik országgyűlési képviselői is.
A temetés a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben zajlott. A sír a Deák Ferenc mauzóleumhoz vezető sétány jobb oldalán, a 29/3-as parcellában, Bánffy Dezső, Magyarország milleniumi miniszterelnökének sírja mellett, egy nagy hársfa tövében van. Az érkező gyászmenetet Vesztergám Miklós tárogatóval fogadta. Sinkovits-Vitay András a Himnuszt szavalta, majd a csókai Rákóczi Férfikórus a Rákóczi búcsúja c. éneket szólaltatta meg. Az elhunyt és családjának felkérésére a búcsúbeszédet Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke mondta, aki nagy ívű beszédben hódolt Rácz Sándor emléke előtt.
Búcsúztak továbbá: Palkovics Imre, a Munkástanácsok országos Szövetségének elnöke, a csíksomlyói Gergely István, a barátok és harcostársak közül pedig a Párizsban élő szabadságharcos Sujánszky Jenő nevében Prohászka Tibor, Tóth Zoltán, Dénes János és Vanek Béla. Orbán Viktor miniszterelnök koszorúját Jakab István, a MAGOSZ elnöke, parlamenti alelnök hozta. Ismert közéleti emberek is ott voltak a búcsúzók között: Borbély Imre, Borsos Géza, Drábik János, Dr. Boór Ferenc, Dr. Papp Lajos, Felber Zoltán Fuksz Sándor, Gyetvay György Gergely, ifj. Hegedűs Loránt és Hegedűs Zsuzsanna, Kásler Árpád, Oláh István, Tokay Rozália, Zsigmond Emese és mások.
A sír beszentelését követően Ökrös Csaba hegedűje szólalt meg, és a nemzeti színű lyukas zászlóval borított koporsót a Gyímesi halttokísérővel, nemzeti színű köteleken eresztették alá. Sinkovits-Vitay András előadásában elhangzott a Szózat. A végtisztességtevők elénekelték a Székely Himnuszt, majd Gucz György fújt takarodót.
Kegyelmi állapot volt.
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Felrobbant a SpaceX Csillaghajója
9:47
Keresztállítás a Nyugati téren
17:22
Hortobágy Örökös Pásztorai
5:40
2020. nov. 26. 18 néző
A RENDSZER TRÜKKJE [ENG SUB]
9:19
2020. nov. 23. 31 néző
Elindult a SpaceX űrhajója
13:15
2020. nov. 16. 45 néző
Hasonló videók
9:47
17:22
5:40
2020. nov. 26. 18 néző
9:19
2020. nov. 23. 31 néző
13:15
2020. nov. 16. 45 néző