0 0 0
79
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2013. okt. 1.
Két és fél év után folytatódhatnak a semmisségi ügyek. Az Alkotmánybíróság nem talált kifogást a jogszabályban, a bíróságoknak így fel kell menteniük a 2006-os tüntetésekben a rendőri jelentések alapján elítélteket.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!
Dukán Dánielt 2006. szeptember 19-én éjszaka vitték be a rendőrök. Gyorsított eljárásban tárgyalták az ügyét. „Az, aki ártatlan, annak egy forint is büntetés. Nemhogy az, amit rám kiróttak: 36 nap a börtönben, szüleimet sírva látni.”
Az ügyész garázdaság miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetést kért a férfira, amelyet a bíró felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakká minősített át. Először 2,5 majd 2 év letöltendő börtönre ítélték, amit 4 évre felfüggesztettek. A bíróság csak a rendőrtanúk vallomásaira alapozta az ítéletet. A semmisségre vonatkozó kérelmét a törvény elfogadása után egy hónappal, 2011 áprilisában beadta. „Nyilván egy olyan bírói csoport, amelynek nem áll érdekében az igazság fényre kerülése, mindezt megtámadta” – fogalmazott Dukán Dániel.
Összesen húsz bíró és a jogvédő szervezetek fordultak az Alkotmánybírósághoz. A törvény tervezetét elkészítő volt büntetőbíró úgy számol, hogy több száz emberrel szemben intézkedtek az állami szervek hibásan 2006 őszén.
A jogtalan ítélet után elégtétel
A Fidesz szakpolitikusa azt mondta: a jogtalanul elítéltek két és fél év után végre elégtételt kaphatnak. „Az Alkotmánybíróság is egyértelművé tette, hogy a szocialisták kormányzásuk alatt durván megsértették a jogállamot, és ez a törvény pedig alkalmas arra, hogy helyreállítsa vagy jóvátegye, amit még hét év után jóvá lehet tenni” – nyilatkozta Gulyás Gergely országgyűlési képviselő. Az érintettek az ügyészségnél kezdeményezhetik ügyük újratárgyalását.
Összeveszett a bíróval az egyik rendőr vádlott a 2006-os véres utcai tömegoszlatások miatt indult per tárgyalásán. Majoros Zoltán a keresztkérdéseket kérte ki magának. A volt műveletirányító felettesére, Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesére tett terhelő vallomást.Többször is Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesére, Lapid Lajosra és Szabadfi Árpád országos főkapitány-helyettesre hivatkozott bírósági kihallgatásán Majoros Zoltán. Azt mondta: ők adtak parancsokat neki. Az ötödrendű vádlott szerint a tévészékház ostrománál a vízágyú bevetésére is a volt BRFK-s tábornok utasította. „Neki erre nem volt jogosultsága, a vízágyú kirendelésére, erre jogosultsággal rendelkezett az országos rendőrfőkapitány, a helyettese és a REBISZ parancsnoka” – fogalmazott az ötödrendű vádlott. Majoros szerint Lapid Lajos nemcsak itt hibázott és lépte túl hatáskörét, hanem akkor is, amikor védőfelszerelés nélkül küldte az MTV-székházhoz az úgynevezett Baranya századot. Majoros a hatórás kihallgatás felénél a bíróval is összeveszett, azt mondta: a keresztkérdésekkel kiforgatják a szavait.
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Felrobbant a SpaceX Csillaghajója
9:47
Keresztállítás a Nyugati téren
17:22
Hortobágy Örökös Pásztorai
5:40
2020. nov. 26. 19 néző
A RENDSZER TRÜKKJE [ENG SUB]
9:19
2020. nov. 23. 29 néző
Elindult a SpaceX űrhajója
13:15
2020. nov. 16. 39 néző
A Mars 2020 Perseverance Rover - Mi a...
17:28
Akiért nem volt tüntetés
3:51
2020. okt. 17. 26 néző
Hasonló videók
9:47
17:22
5:40
2020. nov. 26. 19 néző
9:19
2020. nov. 23. 29 néző
13:15
2020. nov. 16. 39 néző
17:28
3:51
2020. okt. 17. 26 néző