0 0 0
207
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2014. nov. 3.
Így ünnepelt a XV. kerület október 23-án
Október 23-án külön helyszínen ünnepelt volt és a leendő polgármesterünk. Már a körülmények is furcsák voltak: az előzetesen meghirdetett programot módosították, így Bácskai Endre díszpolgár, '56-os forradalmár helyett László Tamás ünnepi beszédét hallgathattuk meg délelőtt 10 órától a rákospalotai Lobogás emlékműnél, a Széchenyi téren. A volt polgármester az ünnepségen beszélt Gyurcsány Ferencről, a DK-ról, a 2006-os eseményekről, valamint Hajdu László leendő polgármesterről egyaránt.
Hajdu László és a baloldali ellenzék a Karácsony Benő parkban, a kopjafánál tartotta megemlékezését. Itt Bácskai Endre beszélt az '56-os forradalomról. Bácskai Endre a rendszerváltozás után sokat dolgozott az '56-os Szövetség megerősítésén. A szövetségben végzett munkájáért megkapta a Hazáért és Szabadságért kitüntetést, majd számos más elismerésben is részesült. A XV. kerületi 56-os Emlékbizottság társelnöke. Az 1956-os cselekedeteiért Lengyelországban, a Poznani Felkelés 50. évfordulóján a Lengyel Légió Szabadságharcos Lovagjává avatták, megkapta a Lengyelország Hőse kitüntetést is - olvashatjuk róla az önkormányzat oldalán.
Az ünnepi megemlékezések között rendezték meg a kerületi emlékfutást, amelyen idén is sokan vettek részt. A sportprogramon azok a kerületi iskolák, melyek a legtöbb futóval neveznek be, jutalmat kapnak: az első három helyezett iskola fejenként 50 ezer forintos sporteszköz-utalvánnyal gazdagodik. A versenyt évek óta a Hartyán iskola nyeri, most sem volt ez másképp. A Hartyán mögött a második helyet a Kossuth suli, míg a harmadik helyezést a Pestújhelyi iskola csapata érte el.
Míg az emlékfutás eredményére vártunk, ezalatt adták át az Albert Camus emlékszobrot a Széchenyi téren, a Lobogás emlékmű mögött. A szoboravatón Magyarország francia nagykövete, Roland Galharague mondott beszédet. Albert Camus Nobel-díjas francia író és filozófus, az egzisztencializmus egyik meghatározó alakja szinte egyedüliként állt ki 1956-ban a magyar forradalom ügye mellett. Szolidaritását mutatja a A magyarok vére című kiadványa is. Így ír benne a forradalomról: „Létezik egy igazi Európa, mely abban egységes, hogy az igazság és a szabadság nevében ellenszegül a zsarnokságnak. A magyar szabadságharcosok ezrei ma ezért az Európáért halnak meg.

ÁLDÁS, BÉKESSÉG
https://www.yumpu.com/hu/document/view/27849783/aldas-bakessag-az-olvasanak/3
---------------------------------------------
56-os megemlékezés Újpesten
Koszorúzás a forradalom 58. évfordulóján
Az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvennyolcadik évfordulójára 23-án este a Szent István téren emlékezett az Önkormányzat.
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Hasonló videók