192 Loop készítése
0
0
2015. márc. 16.

Idén a Jobbik a fővárosban, a Március 15. téren tartotta meg a központi megemlékezését az 1848-as forradalomról. Az ünnepi nagygyűlésen Apáti István, Janiczak Dávid, Popély Gyula és Szávay István, valamint a lengyel Nemzeti Mozgalom államfő-jelöltje, Marian Kowalski szólalt fel. A rendezvény üzenete: az igazság szabaddá tesz.
A megemlékezés előtt Szávay István, a Jobbik alelnöke, valamint a lengyel Ruch Narodowy (Nemzeti Mozgalom) két politikusa tartott közös sajtótájékoztatót a Petőfi szobor lábánál.
Szávay – miután bemutatta a Lengyelországból érkező vendégeket, rögtön leszögezte, a két nemzeti erő közti kapcsolat valódi, őszinte barátság, majd szembeállította ezt a Fidesz és a lengyel PiS (Jog és Igazságosság) közti pusztán belpolitikai indíttatású együttműködéssel.

Szávay emlékeztetett, hogy a két országnak számos alkalommal kellett megküzdenie a szabadságáért, és kiemelte azt is, hogy a Ruch Narodowy ugyanúgy elkötelezett a lengyel nemzeti értékek és a függetlenség mellett, mint ahogy teszi azt hazánkban a Jobbik. A jobbikos honatya fontosnak tartotta kiemelni: hogy a Nemzeti Mozgalom már felkerült a lengyel politika térképére, most már igazi politikai erőnek minősül, majd sok sikert kívánt az államfő-választáshoz.

Robert Winnicki a Nemzeti Mozgalom elnöke, megköszönte a meghívást, egyszersmind alá is húzta, hogy ilyen népes még nem volt a lengyel kontingens. Elmondta, hogy azért érkeztek hazánkba több mint százan, hogy ezzel is erősítsék a lengyel-magyar barátságot.

Winnicki arra figyelmeztetett, hogy Európa gyökeres változás előtt áll, és ezért sokaknak áll az érdekében szétválasztani a két nép baráti kapcsolatát. Ezt akarjuk megakadályozni – szögezte le a párt elnöke.

Marian Kowalski, a Ruch Narodowy államfő-jelöltje szintén kiemelte, hogy a lengyelek mindig pozitív érzelmeket táplálnak a magyarok iránt, majd az idei lengyel elnökválasztáson elinduló politikus hozzátette: ez a jó kapcsolat soha nem érhet véget belpolitikai indokok miatt. Véleménye szerint egyetlen közép-európai érdek mentén lehet csak cselekedni, össze kell fognia a lengyeleknek és a magyaroknak.

A sajtórendezvény után a műsor érdemi része is elkezdődött.

Az ünnepi nagygyűlés műsorvezetői teendőit ezúttal is Pörzse Sándor vállalta el, miközben az ősziesre forduló időjárás ellenére, a szimpatizánsok, a lengyel vendégek, valamint az Új Magyar Gárda tagjai megtöltötték a belvárosi Március 15. teret.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY