121 Loop készítése
0
0
2014. febr. 12.

Megütötték gróf Tisza Istvánnét, mégis a zakkant Dánieléknek adott igazat a bíróság. A bíróság szerint a Dániel Péter elleni tüntetésen megtámadott magyar asszony, egy történelmi család sarja, gróf Tisza Istvánné amerikai-magyar állampolgár a bűnös.
Gyors és meglepetést hozó ítélethirdetéssel zárult a Tisza Istvánné elleni bírósági per. A bíróság döntése szerint a 74 éves asszony garázdaságban bűnös, míg az őt súlyosan bántalmazó, Dániel Péter köréhez tartozó tettest felderítetlenül és büntetlenül hagyták. Szimbolikus sikerként könyvelhető el azonban az, hogy a bűnjelként lefoglalt, a világot bejárt ereklyés magyar zászlót visszakapja Tisza Istvánné.

Tisza Istvánnét még 2012 májusában a Horthy-szobrot vörös festékkel leöntő Dániel Péter elleni tüntetésen egy ismeretlen férfi megütötte, miután a vád szerint állítólag az idős asszony a kezében tartott zászlóval fejen suhintotta. A férfit a rendőrök intézkedés nélkül elengedték, a 74 éves Tisza Istvánnét azonban előállították, rabosították, majd garázdaság vádjával bíróság elé állították.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódó per utolsó tárgyalási napján több tanú meghallgatására is sor került, akik közül többen be tudtak számolni a vádlott elleni erőszakról, azonban Tisza Istvánné állítólagos erőszakos cselekményét egyikük sem látta. A bíróság Gaudi-Nagy Tamás védő több indítványát elutasítva végül meghozta döntését. Nem adott lehetőséget a rendőségi térfigyelő kamera felvételek manipuláltságával kapcsolatos aggályos szakvélemény helyett új szakértő bevonására, illetve további mentő tanúk kihallgatására.

Ismert, hogy a perben a bíró elfogultságával kapcsolatos tisztázó kérdése miatt Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd ellen a bíróság, egy ügyvéd és a fővárosi főügyész kamrai fegyelmi eljárást kezdeményezett az elfogultság megállapítása körében feltett védői kérdés miatt, amely arra is kitért, hogy a bíró zsidó származású-e. 2004-ben Grespik László ügyvéd ellen egy hasonló esetben az ügyvédi kamara már kimondta a védői büntethetetlenséget. A kamara egyelőre előzetes vizsgálatot folytat.

A bíróság bűnösnek mondta ki Tisza Istvánnét, ugyanakkor kifejezetten enyhe intézkedéssel szankcionálta, három év próbára bocsátást kapott, tekintettel az idős korára és a büntetlen előéletére. Korábban szabadságvesztés szerepelt a vádiratban, de a vádbeszédben már csak pénzbüntetést kért az ügyésznő, aki az ítélet után súlyosbításért fellebbezett, míg Gaudi a védence felmentését kérte. A tüntetés után bűnjelként lefoglalt magyar zászlót Tisza Istvánné visszakapja.

Részlet Tisza Istvánné utolsó szó jogán mondott beszédéből: „Nekem nem tetszik a kettős mérce, ezt ne csinálják, mert ellenséget szül, és nem lesz jó vége! Horthy Miklós felesége az én apósomnak a testvére, ezért is mentem ki a tüntetésre. És ha bántják a magyart, én százszor és ezerszer is kimegyek, mert elég volt már a magyar megaláztatásából.”

A vád büntetés kiszabása érdekében, a védelem felmentésért fellebbezést jelentett be az ítélet ellen, így az ügy a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY