33 Loop készítése
0
0
2018. nov. 12.

Az első világháború vagy I. világháború, röviden VH1 néven illetett háború egy 1914 és 1918 között, négy éven át tartó, Európából induló globális háború volt, amely összesen több mint 15 millió ember halálát okozta, és amely öldöklő küzdelem a korabeli gyarmati- és érdekeltségrendszer újrafelosztásával végződött
1914. júl. 28. – 1918. nov. 11.

Olaszország - felbontva a Németországgal és az Osztrák-Magyar Monarchiával kötött hármasszövetséget - az antant oldalán lépett be az első világháborúba 1915. május 23-án. Az antant - a londoni egyezmény alapján - a háborúba lépésért cserébe Olaszországnak juttatta volna Trentinót (Dél-Tirolt), Triesztet és az isztriai partvidéket, egyes kisebb szigeteketDalmáciában és az Albánia fölötti protektorátust. Olaszország azt remélte, hogy egy gyors, mindent elsöprő támadással a Monarchia hátországába fog vonulni és nem kell berendezkednie egy nyugati fronthoz hasonló állóháborúba. Ám az 1915-ben támadó olasz csapatokat a Monarchia seregei visszaverték és ennek következtében Olaszországnak egy több évig tartó állóháborúval kellett szembenéznie.

Az Osztrák–Magyar Monarchia és Olaszország között 3 évig tartó véres éves háború 1918-ban fejeződött be, a Monarchia vereségével. 1918. november 3-án aláírták a Padovai fegyverszünetet a Monarchia formális katonai megbízottjai, a Monarchia csapatai tömegesen estek olasz hadifogságába a háború utolsó napján.

Olaszország 1915. évi hadba lépése óta állóháború dúlt az Alpokban. Az olasz fronton mindkét oldalon nagyok voltak a veszteségek, az olaszoknak csaknem 500.000 katonájuk maradt a harcmezőn, a Monarchia 200-300.000 embert vesztett az olasz fronton.
Olaszország a hadüzenete után rögtön támadást indított az Isonzónál, megkezdve ezzel az isonzói csaták hosszú sorát. Tizenkét ütközet volt az Isonzó folyó környékén, 12 lényegében sikertelen próbálkozás arra, hogy az olaszok ostrommal elfoglalják az osztrák határhegyeket. 1917 aug.18-szept 11. : A 11. isonzói csatában az olaszok több mint 250 000 embert veszítenek. 1917-ben az utolsó isonzói csatában, a központi hatalmak megverték az olaszokat, és majdnem Velencéig nyomultak előre. A háború után az Isonzó völgye Olaszországhoz került, az Isonzó mentén kiépített védművek, lövészárkok mind a mai napig megmaradtak.)

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY