96 Loop készítése
0
0
2016. márc. 2.

Egy magyar nábob Brazíliában

1. rész 53 perc

Almásy Antal régi magyar nemzetet formáló ősi család sarja. Komoly szerepük volt a magyar középkorban és újkorban is, bár a család a Rákóczi szabadságharc idején "kettészakadt", s lettek a kuruc ág és a labanc ág. Az itthoni Almásy család sorsa megpecsételődött 1945 után. Elvették birtokaikat, száműzték, deportálták, börtönbe csukták a családtagokat.
Almásy Antal fizikai munkásként kezdte életét érettségi után, mert egyetemre sehova se vehették fel. Részt vett az 1956-os forradalomban (Forradalmi Ifjúsági Pártot alapított), majd az oroszok bejövetele után nyugatra távozott, ahol egyetemet végzett. Tervező mérnök lett. Kiment Brazíliába minden és semmi nélkül és létrehozott egy hatalmas illatszergyárat nem messze Sao Paulotól, ahol napjainkig is él. A rendkívüli jó módot saját munkájával, erejével alapozta meg, és 80 éves elmúlván még mindig tervez...

2. rész 18 perc

Kint tartózkodásunk idején az Almásy családot meglátogatta Endreffy Iván, a Brazíliában élő gyémánt nagykereskedő. Ő is aktív 56-os volt és saját erejéből került jelenlegi életformájába, de nem adta fel...segíteni akart hazájának a rendszerváltás után. Miniszteriális szinten próbált gazdasági és politikai kapcsolatot kiépíteni Brazília és Magyarország között, de jóakaratú tettei keservesen visszahullottak. Erről beszélgetnek a vacsora utáni kávé mellett, hogy most mi lesz Magyarországgal, és mi lesz a brazíliai magyarok sorsával, és hogy miért nem egyezünk se itthon, se külföldön?

3. rész 10 perc

Almásy Antal elmeséli Móricz János kutató sorsát, legendáját Brazíliában.
Móricz felfedezett egy rejtélyes barlangot, tele 10-15 ezer éves szobrokkal, írásos leletekkel - amik nem indiánoktól származnak. Él arrafelé két olyan indián törzs, akik nem sasorrúak, hanem lágyabb vonásúak, és ami döbbenetes, értik az ómagyar nyelvet is. Móricz Jánost megölték. Az ecuadori kormány most kézbe vette a barlang rejtélyeinek megfejtését, kutatását. Ha megnézik a filmetűdöt, ábrándozhatnak és gondolkozhatnak, hogy mi a különbség a valóság és a fantázia között. Viszont a tények, azok tények. Mi mindenesetre nem foglalunk állást...

Producer, rendező: Brády Zoltán
Operatőr, vágó: Forgó Krisztián
Konzultáns: Tóth Péter Pál

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
thumb
8:23
A zsoldos
2017. okt. 17.
thumb
1:31:07
Számvetés I-II R
2016. jún. 15.
thumb
45:11
Magyarok a balkáni...
2016. ápr. 8.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY