0 0 0
70
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2017. jan. 15.
2017-01-14 20:14:10
Sikeresen visszatért az űrbizniszbe a SpaceX, miután szombaton, magyar idő szerint nem sokkal este hét előtt a cég Falcon 9 rakétája gond nélkül elstartolt, fedélzetén tíz Iridium Next kommunikációs műholddal, hogy azokat alacsony Föld-körüli pályára állítsa.
A rakétát a kalifornai Vandenberg légibázis 4E startállásáról indították útra, és a küldetés másodlagos, de fontos részeként újra megkísérelték az első fokozat landolását a SpaceX “Just Read the Instructions” nevű autonóm bárkán.
A még mindig kísérleti eseménynek számító landolás hét perccel a start után hibátlanul sikerült, a Falcon 9 rakéta első fokozata mint a bevert szög állt a drónhajón.
A műholdak pályára állítása a starttól számítva egy és egynegyed óra múlva volt esedékes. Ezzel kapcsolatban pici izgalom adódott a végére, mivel a földi irányítás valamiféle technikai hiba folytán nem tudta fogadni a műholdakat pályára állító második fokozat jeleit, így várni kellett, míg egy másik földi vevőállomás összegyűjtötte a telemetriai adatokat. Nem sokkal később meg is jött a várt adatcsomag a norvégiai Svalbardból, ami igazolta, hogy mind a tíz műhold a tervezett módon pályára állt.
Mint arról már írtunk, Elon Musk kaliforniai űrhajózási cége kénytelen volt hónapokra felfüggeszteni a rakétastartokat, miután 2016. szeptember elsején a Kennedy Űrközpont 40-es startállásán egy rutinszerű hajtóműteszt előtt váratlanul felrobbant egy Falcon 9 rakétájuk. A SpaceX mérnökei a Szövetségi Repülésügyi Hivatal, a légierő, a NASA és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács, valamint a számos iparági szakértő bevonásával háromezer video- és adatfelvételt elemeztek a 93 ezredmásodperc alatt lezajlott robbanásról.
A cég január elején közölte, hogy megtalálták a robbanás okát: a rakéta második fokozatában, a folyékony oxigént tároló tartályban, a folyékony héliumot tartalmazó három kisebb tartály egyike mondta fel a szolgálatot. A hibát a cég mérnökei kiküszöbölték, és a mostani – egy héttel elhalasztott – start alapján úgy tűnik: sikeresen.
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Gyalázat Budapesten
9:03
Leváltanák az ellenzéket
10:05
2022. ápr. 27. 59 néző
Elfoglalták az oroszok Mariupolt
1:58
Újraszámlálást követel a Mi Hazánk
9:26
Toroczkai László értékelője
4:45
Hasonló videók
9:03
10:05
2022. ápr. 27. 59 néző
1:58
9:26
4:45