Eurofighter Typhoon

85
Feliratkozom
lohere
6813 videó
455 Loop készítése
0
0
2010. aug. 22.

A megváltozott világpolitikai helyzet úgy hozta, hogy a politikusok a fegyverkezésre kevesebb pénzt szántak a és a hangsúly a földi célok elleni hatékonyságra került.
A gép rövid nekifutási és kifutási jellemzőkkel bír (STOL). A kompozit anyagok felhasználásának köszönhetően rendkívül könnyű, csak 10995 kg (a gép szerkezetének csak 15%-a nem fém!) és noha nem lopakodó, igen alacsony az észlelhetősége.
Utóbbit köszönheti az ívek átgondolt kialakításának is, a sárkányszerkezet kevés radarhullámot ver vissza egy irányba. Tömegéhez mérten (is) roppant erős hajtóműve van, 2*102 kN-os tolóerővel. A gép aerodinamikai kialakítása alapvetően instabil, ezért számítógépes segítségre van szüksége a stabilizálásra, így viszont aerodinamikája rendkívül mozgékonnyá teszi. Természetesen fly-by-wire vezérlése van, vagyis a kormánymozdulatok nem mechanikus, hanem elektronikus úton közvetítődnek a kormányművekhez.
A pilótát segíti egy olyan rendszer is, amely nem engedi a gépet túlterhelni, gombnyomásra a gépet egyenesbe hozza és az orrát felemeli, ha a pilóta elveszti az öntudatát egy nagy túlterheléssel járó manővernél. A gép egyébként hatalmas, 9 és -3,5 g közötti túlterhelést bír ki.
A botkormányra van integrálva minden fontos kapcsoló, a műszerek adatait három MFD-ről olvashatja le, plusz a legfontosabbakat a HUD-ról. A sisakba bele van építve egy célzókészülék az ASRAAM rakétákhoz. Fegyverzete a NATO legmodernebb fegyvereiből állnak össze.
A világon csak az F-22-esnek vannak hasonló képességei, az viszont elsődlegesen vadászgép, nincsen olyan jól felkészítve földi célok ellen és a duplájába kerül.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
thumb
1:54
Az ördög útja
2019. szept. 6.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY