0 0 0
81
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2022. jún. 19.
2022. június. 17.
A Ghost Robotics robotkutyája, a Vision 60 korábban már kapott egy jókora puskát a hátára, ezúttal pedig egy olyan kiegészítőt, amivel vízben is képes közlekedni.
Az elmúlt években sokat fejlődtek a robotkutyák: egyre kifinomultabb lett a mozgásuk, és egyre több feladatot képesek elvégezni. Elég csak arra gondolni, hogy összedolgozva még egy csukott ajtón is képesek átjutni. A szerkezetnek a rendőrség és a hadsereg is komoly hasznát veheti, ám ez csak addig igaz, amíg a szárazföldön kell közlekedni – a vízben ugyanis erre nem képesek. Erre kínálhat megoldást az amerikai Onyx Industries.
A cég egy speciális kiegészítőt készített a robothoz, ami nagyjából ugyanazt a funkciót tölti be a vízben, mint a kutya farka. Ennek köszönhetően ugyanis nemcsak navigálni tud a vízben a készülék, hanem gyakorlatilag úszni is tud a segítségével. Hogy ezt miként kell elképzelni, azt a philadelphiai székhelyű Ghost Robotics Vision 60 nevű, kifejezetten katonai szolgálatra tervezett robotkutyáján mutatták be:
A Vision 60 a kiegészítőnek köszönhetően másodpercenként 1,5 métert képes megtenni a vízben, és nagyjából 35 percen át tud úszni egy feltöltéssel. Bár ez nem tűnik soknak, nem árt megjegyezni, hogy a robotot nem úszásra tervezték. A Ghost Robotics robotja egyébként IP67-es besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy 1 méternél mélyebbre nem nagyon szabad mennie.
Ha mindehhez hozzávesszük, hogy korábban egy távcsöves fegyvert is felszereltek már a robot hátára, akkor gyorsan láthatjuk, hogy egy igen hatékony fegyvert jelent a Vision 60.
szerző:
hvg.hu
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Ez a ház égni fog máma!
3:23
AZ ENERGIAVÁLSÁG TITKAI
26:39
A tálibokat is felvesszük az EU-ba?
3:57
Gyalázat Budapesten
9:03
2022. jún. 13. 58 néző
Hasonló videók
3:23
26:39
3:57
9:03
2022. jún. 13. 58 néző