1252 Loop készítése
0
0
2010. szept. 4.

Újabb tengeri olajfúró torony robbant fel csütörtökön a Mexikói-öbölben. Mind a 13 munkást megtalálták és egy másik toronyra szállították.Az első médiajelentések szerint a torony 13 munkásából 12 a tengerbe zuhant. A robbanás közép-európai idő szerint 15 óra 30 perckor, a louisianai partvidéktől 140 kilométerre délre, az áprilisban bekövetkezett, jelentős olajszennyezést okozó robbanás helyszínétől pedig nyugatra történt.

A helyszínre mentőhajók- és helikopterek indultak New Orleansból és Houstonból. A New Orleans-i parti őrség szerint később mind a 13 munkást megtalálták és egy másik toronyra szállították. Az első hírekkel ellentétben senki sem sérült meg, a parti őrség bejelentése szerint a detonáció által okozott tüzet eloltották. Egyelőre nem ismert, mi okozhatta a robbanást.

Bár az első jelentések arról nem szólnak, hogy olaj ömlene a tengerbe, Bobby Jindal, Louisiana állam kormányzója arra figyelmeztetett, hogy április 20-án, a BP olajvállalat Deepwater Horizon nevű kútjának katasztrófájakor sem észleltek azonnal jelentős szivárgást. Robert Gibbs fehér házi szóvivő kijelentette, Washington kész a sürgősségi intézkedésekre, ha nagy mennyiségű olaj szivárogna a toronyból, de azt nem tudta megmondani, hogy az éppen egy nemzetbiztonsági tanácskozáson tartózkodó Barack Obama elnököt értesítették-e a robbanásról. A parti őrség egyik tagja a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a Mexikói-öböl vize olajtól csillámlik a torony körül, egy másfél kilométer hosszú, száz méter széles foltot alkotva.


A Vermillion Oil Rig 380 elnevezésű fúrótalapzat tulajdonosa a Mariner Energy nevű vállalat, melynek részvényei a hírek megjelenése után azonnal öt százalékot estek. A Mariner Energy szóvivője nem válaszolt a Reuters megkeresésére. Az AP szerint a platform a balesetkor nem volt használatban, nem pumpált olajat a 750 méteres mélységben lévő kútból.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
thumb
1:56:23
Thelma (Teljes film)
2019. máj. 1.
thumb
6:00
Antigravitációs lift
2019. márc. 21.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY