0 0 0
43
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2022. aug. 25.
Egy régi felvétel még az akkor éppen befutó színésznővel.

Gabriela Spanic (született Gabriela Elena Spanic Utrera; Ortiz, Guárico, 1973. december 10.) venezuelai modell, színésznő.
Gaby Spanicnak három testvére van, Daniela az ikertestvére, Patricia a húga, és Antonio az öccse. A család gyökerei Horvátországba nyúlnak vissza, ugyanis Gaby édesapja, Casimiro Spanic 1947-ben telepedett át Venezuelába.[1] Gaby gyermekkorában arról álmodozott, hogy balett-táncos vagy színésznő lesz. Tagja volt Marjorie Flores balettársulatának,[2] tiniként pedig statisztaként szerepelt különböző sorozatokban.

A gimnázium elvégzése után egy caracasi egyetemen folytatta tanulmányait, pszichológiát és drámát hallgatott 1 évig. Karrierje 1992-ben kezdődött, amikor Guárico államot képviselve részt vett a "Miss Venezuela Internacional" elnevezésű szépségversenyen,[3][4] ahol elnyerte a "Miss Body" címet. Ekkor kezdődött modellkarrierje, ami számos elismerést hozott Gaby számára, őt azonban a színészet vonzotta.

Pályafutása
Venezuela
Először a Mundo de fieras (Fenevadak világa) című telenovellában tűnt fel. A Venevision gondozásában készült sorozatot a Marte televízió produkciója, a Divina obsesión (Isteni megszállottság) követte, ahol szintén kisebb szerepet kapott. 1992-ben a La loba herida (Marte Televisión) című sorozatban játszott. Az utóbbi két produkció érdekessége, hogy mindkettőben szerepelt Johnny Nessy, a színésznő akkori barátja. Az 1993-ban forgatott Rosangélica című sorozatban Karlát alakította, majd megkapta Celina Hidalgo szerepét a María Celeste című telenovellában.

Első jelentősebb szerepét a Morena Clarában kapta 1994-ben, ahol az ördögi Linda Pradót formálta meg. Alakításának köszönhetően rá osztották a Quirpa de tres mujeres egyik főszerepét, (Emiliana Echeverría Salazar) amely címéhez hűen három nő szerelmi történetét mutatja be. Első igazi főszerepét 1995-ben, a Nincs hozzád hasonlóban (Como tú, ninguna) kapta, ahol partnere Venezuela egyik legnépszerűbb színésze, Miguel de León volt. Gilda Barreto és Raquel szerepe nagy kihívást jelentett, hiszen nem könnyű életre kelteni a "jót" és "gonoszt" egyszerre. Gaby azonban ezt is kiválóan megoldotta, hiszen a Como tú, ninguna Venezuela egyik legnépszerűbb sorozata lett, s több mint 80 országba adták el.[5] Gabriela kezdetben nem kedvelte színész kollégáját Miguel de Leónt, azonban a forgatás végére már egy pár voltak. Kiléptek akkori kapcsolatukból, így semmilyen akadály nem állt szerelmük útjába.

1997-ben Amarantát játszotta a Todo por tu amorban (Mindent a szerelmedért), ami pályafutása egyik legkiemelkedőbb szerepe. Miguellel még ebben az évben összeházasodtak. A polgári esküvő 1997 szeptemberében volt,[6] a templomi ceremóniát pedig október 22-én tartották a Santa Rosa de Lima templomban.[7] Az esküvőt több millióan követhették figyelemmel, hiszen a tv-ben is közvetítették.

Mexikó
Nem sokkal az esküvő után a színésznő újabb szerepajánlatot kapott, ezúttal az egyik legnagyobb sorozatgyártótól, a Televisától. Carlos Romero, akivel együtt dolgozott a Como tú, ningunában kettős szerepet ajánlott számára a La usurpadora című mexikói sorozatban. Gaby némi gondolkodás után elfogadta az ajánlatot, hiszen tudta, hogy a sorozat igazi kiugrási lehetőség lehet számára. Gaby férjével és ikertestvérével Mexikóba költözött és nemsokára elkezdődtek a Paula és Paulina forgatási munkálatai. A színésznőt ebben a sorozatban szinkronizálta először állandó magyar hangja, Orosz Anna. A telenovella szereplői olyan elismert színészek voltak, mint Fernando Colunga, aki az Esmeralda sikere után a legnépszerűbb színészek sorába emelkedett, vagy Libertad Lamarque akinek munkássága egész Dél-Amerikában rendkívül elismert volt. A forgatást apróbb nézeltérések nehezítették, Chantal Andere kezdetben nem kedvelte venezuelai kolléganőjét, ám később rendkívül jó barátság alakult ki kettejük között. Paulina Martínez és Paola Bracho alakja meghozta a várva várt sikert, a La usurpadora hihetetlen népszerűségnek örvendett. Mexikóban a közönség 50%-a követte napról napra a Bracho család életének alakulását, az utolsó részt pedig a lakosság 70%-a nézte. A Paula és Paulina nemcsak 1998 legjobb sorozata, hanem minden idők legnézettebb telenovellája lett Mexikóban, amit a mai napig egyetlen sorozatnak sem sikerült felülmúlnia. Ezt a sorozatot Magyarországon elsőként az RTL Klub kereskedelmi csatorna tűzte képernyőre 1999-ben.[8] Még a szintén nagy sikernek örvendő Abrázame muy fuertének és Amor realnak sem. A sorozatot 120 országban sugározták, és 25 nyelvre fordították le.[9][10] A La usurpadora tehát beváltotta a hozzá fűzött reményeket és nemzetközi elismerést hozott Gaby számára. Következő mexikói munkája a nálunk is bemutatott Por tu amor (Szeretni bolondulásig) című sorozat volt, melyben María del Cielo Montalvót alakította. Ezt egy újabb kettős szerep követte, Gaby a La Intrusában Virginia Martínez és Vanessa Roldán szerepét játszotta. A sorozat A betolakodó címen nálunk is látható volt, melyben a Paula és Paulinához hasonlóan egy ikerpár körül zajlott a cselekmény.

USA
A 3 mexikói sorozatot követően Gaby nem hosszabbította meg szerződését a Televisával, ehelyett a Telemundo csatornához szerződött. Első munkája a Telemundónál a La venganza (A bosszú) volt, amelyben kezdetben bokszolónőt alakított. A sorozat forgatásán ismerkedett meg José Ángel Llamasszal, akivel volt egy rövid ideig tartó kapcsolata. 2003-ban, 6 évig tartó házasság után Gaby és férje, Miguel elváltak.

2004-ben szerepelt a Prisionera című sorozatban, amelyben partnere Mauricio Islas volt (őt később Gabriel Porras váltotta). A történet szerint a Gabriela által megformált Guadalupe Santos hosszú börtönbüntetést kap, azonban mielőtt szabadulhatna a börtönből, kénytelen megszökni. A szökést, és Lupe sorsának alakulását kíséri végig a sorozat.

Következő sorozata 2006-ban forgatott Tierra de pasiones (Második esély) volt. Ebben Valeria San Románt alakította, partnere pedig az a Saúl Lisazo volt, akivel korábban a Por tu amorban is együtt dolgozott.

2007-ben Gaby ötlete alapján a Telemundo tető alá hozta a Dona Barbara című sorozatot, melynek címszerepét a színésznőnek szánták, ám 2008-ban, a forgatások megkezdésekor Gaby teherbe esett akkori párjától, így elvették tőle a szerepet és Edith Gonzaleznek adták. Miután elesett a szerepálmától, Gaby elhagyta a miami székhelyű gyártót és visszaköltözött Mexikóba.

Gyermeke születése után egy évvel, 2009 decemberében kiderült, hogy Gaby Spanic hamarosan újra a Televisa-val forgat sorozatot: 2010 januárjában meg is kezdte a forgatásokat a Soy tu duena (itthon A csábítás földjén illetve Riválisok) című sorozatban, ahol a főgonosz, Ivana Dorantes szerepét játszhatta el Lucero és Fernando Colunga mellett. Utóbbival a Paula és Paulina után 12 évvel forgatott újra együtt. A sorozat forgatását és vetítését befejezve még 2010-ben elhagyta a Televisát, hogy a TV Aztecához szerződjön. A színésznő többek között szintén a szerepálmának tekintett Emperatriz (itthon A császárnő) című sorozat főszerepéért igazolt át. A sorozat beváltotta a hozzá fűzött reményeket, Mexikóban és nemzetközi szinten is sikeres volt: olyannyira, hogy a 2011-es év legtöbb helyre eladott telenovellájává avanzsált.

Az Emperatriz forgatását befejezve 2011 novemberében Gaby Magyarországra látogatott a sorozatot promózni.

2012-ben A bosszú angyala című telenovellában játszott főszerepet Eduardo Capetillo, Michelle Vieth, Saby Kamalich és Jorge Alberti mellett. Ez a sorozat volt Gaby utolsó főszerepe. Érdekesség, hogy a színésznő pályája során az összes sorozatát sikerre vitte, azonban A bosszú angyala Mexikóban és mindenhol máshol, ahol bemutatásra került, megbukott.

2013-ban egy brazil turné során egy rádióinterjúban a színésznő maga jelentette be, hogy a nagysikerű brazil tévésorozatból, A homok titkaiból készít feldolgozást a Tv Aztecával, melynek kettős főszerepét ő fogja eljátszani. A projekt végül nem valósult meg, mivel a mexikói gyártó elvette a színésznőtől a főszerepet.

Ugyanebben az évben a Te Quiero México ... Te Quiero Limpio Program műsorvezetőjeként debütált, mexikói kultúrát vonva be ebbe a projektbe, amelyet szombatonként a Tv Azteca10 jel mutat be.

2014-ben aztán tíz epizód erejéig részt vett a Siempre tuya Acapulco (itthon Elfeledett szerelem) című telenovellában, ahol Fernanda Montenegro ügyésznőt játszotta.

2015-ben a La Pista de Danza műsorán debütált a Baila si Podemos programmal, amelyet a harmadik adásban elhagyott. Még ebben az évben lejárt a szerződése a Tv Aztecával, amit egyik fél sem kívánt meghosszabbítani.

Televíziós pályafutását követően Gaby a színházban tért vissza, ahol 2016 és 2018 között az Un Picasso című darabban játszott és debütált Ignacio López Tarso mexikói színész mellett.

2018 és 2019 között a Divinas című darab stábja volt.

2021-ben aztán visszatért a telenovellák világába a Televisahoz, ahol a Si nos dejan (Ha elhagynak minket) című sorozatban alakítja a címszereplő barátnőjét.

Visszatérés a televízióhoz, Magyarországon
2020. szeptember 13-án a TV2 bemutatta új műsorának, a Dancing with the Stars-nak a versenyzőit, melyben nagy meglepetésként Gabriela Spanic is részt vett, Andrei Mangra oldalán. Gaby végül egészen a döntőig menetelt, ahol a második helyet szerezte meg. A színésznő 2020. december 14-én hagyta el Magyarországot, mint mondta:


[11] ,,A szívem egy darabja itt marad Magyarországon."

Magánélete
Miután Gabriela szerződése lejárt a Telemundóval, nem hosszabbította meg a csatornával, és nem kötött újabb megállapodást egyik tévétársasággal sem. E tényt nyilatkozatban erősítette meg hivatalos weboldalán.

2008. január végén került napvilágra a hír, miszerint a színésznő 4 hónapos terhes. Az értesülést elsők között a TV Notas című mexikói magazin közölte január 29-ei számában. Pár hónappal később kiderült, hogy a színésznő kisfiút vár.

2008. július 7-én, hétfőn reggel, 08:18-kor adott életet első gyermekének a Mount Sinaí kórházban, Miamiban. Az egészséges kisfiú a Gabriel de Jesús nevet kapta, és édesanyjával együtt kiváló egészségnek örvendett. A színésznő úgy nyilatkozott, hogy „a baba az élet és Isten legszebb ajándéka, és hálás a jókívánságokért, valamint a folyamatos támogatásért”
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Marry Me (2022 full movie/ Vegyél el (2022...
1:52:06
Coolio death- Gangsta's Paradise (Rip)
4:16
Queen Charlotte/Sarolta királyné
1:58
2022. szept. 25. 37 néző
Amor dividido entrada/VÁLASZUTAK főcím
1:30
Amor dividido Trailer/VÁLASZUTAK Trailer
1:10
Leticia calderon interjú (2000)
13:54
Rip Diego Bertie! Meghalt Diego Bertie
4:15
https://indavideo...
1:30
2022. máj. 16. 62 néző
Si nos dejas final/ Alicia új élete vége
1:30
Enamorada Cap 16-20 /100/A szerelmesek 16-20...
3:21:25
Growing pains then and now
6:14
2022. febr. 28. 11 néző
Enamorada Cap 6-10 /100/A szerelmesek 6-10...
3:46:29
Club dorothee- Les series
2:04
2022. febr. 25. 10 néző
Hasonló videók
1:52:06
4:16
1:58
2022. szept. 25. 37 néző
1:30
1:10
13:54
4:15
1:30
2022. máj. 16. 62 néző
1:30
3:21:25
6:14
2022. febr. 28. 11 néző
3:46:29
2:04
2022. febr. 25. 10 néző