0 0 0
43
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2021. júl. 31.
2021. július. 31.
Már korábban is akartak tüntetni a méltánytalanságok és az új szolgálati jogviszony miatt, de a koronavírus-járvány alatt a betegek mellett volt a helyük.
Fehér pólóban és fehér ingben jelentek meg a demonstrálók a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) gyűlésén, melyet szombat délelőttre hirdettek meg a Hősök terére.
A szakdolgozók a méltánytalanságok és az új szolgálati jogviszony miatt is tüntetnek, ami az ápolókat és a szakdolgozókat is érinti, ők viszont nem kaptak jelentős béremelést, így tovább nőtt az orvosok és a velük dolgozó ápolók közötti bérszakadék.
Az esemény kezdetére néhány ezren gyűltek össze a téren, majd fehér lufikat engedtek a levegőbe.
Első felszólalóként Balogh László, a kamara elnöke azt mondta, a márciusban életbe lépett törvény miatt eddig a járványhelyzet miatt nem tudtak tüntetni, pedig már akkor kellett volna, mert a jogszabály súlyos ellentmondásokat, szabályozási hiányosságokat és méltánytalanságokat tartalmaz, így jogos az elégedetlenség.
Balogh szerint háromezer szakdolgozó nem írta alá márciusban az új szerződést. „Ez hatalmas veszteség az egészségügynek és a betegeknek” – tette hozzá.
A tüntetésen felolvasták Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere levelét is, de mindkettőre hatalmas, percekig füttyszó érkezett.
Ezután Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szólalt fel, aki hangsúlyozta, hogy a szakdolgozókkal csapatban dolgoznak, ezért volt fontos számára, hogy eljöjjön és szolidaritását fejezze ki. A felszólalók között volt Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke is.
Üveges Péterné, a Magyar Szakdolgozói Kamara fekvőbeteg ellátási alelnöke szintén beszédet mondott, amelyben kiemelte, hogy már 2019-ben 5250 ápoló hiányzott a rendszerből.
Ha ehhez hozzávesszük azokat, akik márciusban nem írták alá az új szolgálati jogviszonyt, és akik azóta távoztak,
jelenleg 8-10 ezer ápoló hiányzik a betegellátásból.
Ezért elvárják, hogy a törvény ne vonatkozzon a szakdolgozókra, és a közalkalmazotti jogviszony visszaállítását és a társadalmi elismerést – tette hozzá.
A demonstráció végén újra Balogh Zoltán kapott szót, aki egy kiáltványt ismertetett, amelynek pontjai között szerepel, hogy legyen prioritás az egészségügy és a szakdolgozók ügye. Az érintettek azt is kérik, hogy állítsák vissza a közalkalmazotti jogviszonyukat, és azt is, hogy szeptember 1-től kapjanak 30 százalékos béremelést, valamint 2022. január 1-től igazítsák bértáblájukat az orvosokéhoz. Az elnök ígérete szerint kiáltványukat eljuttatják a döntéshozókhoz is.
szerző:
hvg.hu
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Elverte Budapestet a jég
0:48
2021. júl. 10. 152 néző
Gyöngyösi utcafórum Gyurcsánnyal
1:57
Civil jelentés 2006-os jogsértések
1:40:44
Vízbe rántotta a harcsa a horgászt
1:52
Hasonló videók
0:48
2021. júl. 10. 152 néző
1:57
1:40:44
1:52