884 Loop készítése
0
0
2010. szept. 4.

1939-ben Georg Elser, a náciellenes ellenállási mozgalom tagja saját készítésű bombával próbálta megölni Hitlert és a náci vezetés tagjait a barna ingesek találkozóján a müncheni sörfőzdében. A Führer azonban szokásával ellentétben jóval a tanácskozás vége előtt váratlanul távozott a pincéből, így ő - a meg sem jelent Hermann Göringgel és Heinrich Himmlerrel együtt - megúszta a támadást. "Röviddel az után, hogy a führer befejezte a müncheni Udvari Sörfõzde pincéjében tartott mai beszédét, erős robbanás történt, amely számos áldozatot követelt. Kétségtelen, hogy a merénylet ellenséges ügynökök műve.
Figyelem ! A határok lezárandók !
Mindazon személyeket, akik e pillanattól fogva gyanús körülmények között készülnek elhagyni a Birodalom területét, azonnal le kell tartóztatni, s kilétüket haladéktalanul jelenteni a müncheni Gestapo parancsnoksága mellett müködõ különbizottságnak !" Konstanzban pedig, a Németország és Svájc közötti határ átkelõhelyen, december 8-án, húsz óra tízkor, tehát több mint egy órával a merénylet elõtt (és a határokon való különleges éberségre intõ parancs kiadása elõtt) elfogták Georg Elser asztalost. Best és Stevens, de mindenekelõtt Elser játszották azután, a merénylet körüli bonyodalmakban a nem éppen irigylésre méltó fõszerepet.
Elser asztalos érthetetlenül gyermeteg módon, minden szükséges irat nélkül próbált átjutni a határon, a zsebében azonban terhelõ anyag lapult, egy gyújtóberendezés mintadarabja, annak a heidenheimi Voith-gyárnak a legújabb modellje, ahol Elser egykor dolgozott, ezenkívül több repülőszerkezet műszaki vázlata "Szigorúan bizalmas" pecséttel. Motozása során télikabátja hajtókájának belső oldalán az RFB (Roter Frontkampferbund) betiltott kommunista szervezet jelvényére bukkantak.
A teljes történet itt: http://anotherlife2time.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1063639

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY