0 0 0
38
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2020. okt. 23.
Hír TV
2020. október 23., péntek 20:55
A Hír TV Informátor című oknyomozó műsorában felidézték 2006 forró őszének máig elevenen élő emlékeit. Több megszólaló is leszögezte, hogy a bukott miniszterelnöknek kulcsszerepe volt abban, hogy békés tüntetőkre rontottak rá a rendőrhadak, és nyomorítottak meg sokakat testileg és lelkileg.
Tizennégy évvel ezelőtt, 2006. szeptember 17-én nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc hírhedtté vált őszödi beszéde. A beszéd nyilvánosságra kerülése példátlan tiltakozás hullámot indított el. A demonstrációk már aznap elkezdődtek, a tüntetők a Kossuth téren gyülekeztek.
Másnap a már tízezresre dagadt tömeg Toroczkai László vezetésével átment a Szabadság téri MTV székházhoz, ahol azt követelték, hogy olvassák fel petíciójukat, ám ezt nem tették meg. A tömeg megrohamozta a székházat és szeptember 19-én kora hajnalban be is jutottak az épületbe.
A rendőrterror azonban október 23-án szabadult el. Az azonosítószám nélküli rendőrök a Fidesz ünnepi megemlékezéséről hazaigyekvőket is bántalmazták. Aznap, valamint másnap tömegoszlatás közben számos békés tüntetőt vertek meg viperával.
Egyes tüntetőknek a rendőrség által bevetett gumilövedék okozott súlyos és maradandó sérüléseket, volt, akinek a szemét is kilőtték.
A Fidesz országgyűlési képviselője olyan fejsérüléseket szenvedett 2006 októberében, amelynek a nyomait a mai napig látni. Révész Máriusz mégsem az őt helybenhagyó rendőröket tartja felelősnek, hanem azokat a vezetőket, akik a parancsokat adták.
A Kossuth téri békés tüntetések szervezője később a parlamenti vizsgálóbizottságban is részt vett. Gonda László szerint
a bizonyítékok egyértelműen alátámasztják, hogy Gyurcsány Ferenc folyamatos kapcsolatban állt a rendőri vezetőkkel.
Novák Előd szerint 2006-ban békés tüntetőket szorítottak ki a rendőrök a Kossuth térről és a környező utcákból. A Mi Hazánk politikusát a Nádor utcában állították elő.
„Kiemeltek és letepertek, összetörték a dobomat, szemüvegemet, de én viszonylag könnyen megúsztam szemben azokkal, akiknek akár a szemüket kilőtték és hát végső soron felmentettek. 2006. október 23-a óta öt különböző ügyemben állította meg a bíróság jogerősen, hogy jogszerűtlenül állítottak elő”
-mondta el az Informátor stábjának Novák Előd.
Az oknyomozó magazin műsorban azt is felidézték, hogy Gergényi Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori vezetője korábban többször hangsúlyozta, hogy egyetlen sértettet sem jogosult kártérítésre.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat azonban több tucat sértettet képviselt a 2010 után indított kártalanítási eljárások alatt, és szinte minden esetben milliós összegeket ítélt meg a bíróság a sértettek számára.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője hangsúlyozta, hogy
a tényekkel a társadalmat szembesíteni kell főleg azokat a fiatalokat, akik szerint Gyurcsány Ferenc egy kedves politikus, pedig valójában az ország egykori vezetője, aki karhatalmi eszközökkel és erőszakkal próbálta megőrizni a hatalmát.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára is testközelből tapasztalta meg 2006. október 23-a borzalmait. Dömötör szerint
14 év után még mindig kötelessége lenne a Gyurcsány-kormány tagjainak bocsánatot kérni, ahelyett, hogy csőcseléknek nevezik a békésen megemlékezőket.
Azok próbálnak meg most szemináriumokat tartani demokráciából, jogállamiságból, azok szaladgálnak most reggeltől estig Brüsszelbe jogállamisági kérdésekben, akik a saját népükre támadtak. Úgyhogy mindaddig, amíg ez így van, mindaddig amíg elmarad a bocsánatkérés, addig nem túlzás azt állítani, hogy a baloldal demokrácia felfogásának változatlanul a gumilövedék a jele
– szögezte le az államtitkár az Informátor stábjának.
Hír TV
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Felrobbant a SpaceX Csillaghajója
9:47
Keresztállítás a Nyugati téren
17:22
Hortobágy Örökös Pásztorai
5:40
2020. nov. 26. 19 néző
A RENDSZER TRÜKKJE [ENG SUB]
9:19
2020. nov. 23. 32 néző
Elindult a SpaceX űrhajója
13:15
2020. nov. 16. 46 néző
Hasonló videók
9:47
17:22
5:40
2020. nov. 26. 19 néző
9:19
2020. nov. 23. 32 néző
13:15
2020. nov. 16. 46 néző