2468 Loop készítése
5
0
2014. jan. 26.

Charlotte és Zaki csodálatos történte. Két kisgyermek küzdelme az epilepszia kezelhetetlen formái ellen egy ártalamatlan gyógynövény segítségével, ami reményt nyújt és segít megtalálni az utat a betegségek miatt szenvedő családoknak. Ezt elutasítani evolúciós visszalépés lenne.
Magyar Orvosi Kannabisz oldal:
https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
További videók, cikkek, kutatások magyarul az orvosi kannabisszal kapcsolatban: https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz
thumb
serene: sajnos a skizofrénia esetében kicsit bonyolultabb a helyzet.

Egyrészt azért, mert a skizofrénia egy nagyon nehezen megfogható betegség, és jóval túlmutat a hétköznapi emberek ostoba tévképzetén miszerint a "skizofrénnek több személyisége van??". A skizofréniának számos fajtája létezik, és a modern orvostudomány nagyjából annyit tud kezdeni velük, hogy teletömi őket nyugtatóval, vagy dopamin-blokkoló risperdal-lal, ami aztán többé-kevésbé egyben tartja őket.

Másrészt azért, mert a cannabis pont hogy képes skizofrén tüneteket, vagy szélsőséges esetben skizofréniát előidézni / annak kialakulását elősegíteni. Ez a veszély leginkább a tinédzsereket, tágabb értelemben véve a 15-22 éveseket fenyegeti, akiknek még intenzíven alakul és változik a személyisége, a tudata, és ezért képlékenyebb az agyi aktivitásuk.

Aki a szokottnál introvertáltabb, labilisabb, esetleg problémás közegben nő fel, vagy érzelmileg instabil jellem, azoknál ez a veszély fokozott. Aki kiegyensúlyozott életet él, érzelmileg és szellemileg is viszonylag stabil (amennyire ilyen korban lehet az ember), ott ez a kockázat lényegesen elhanyagolhatóbb. (Gyengébbek kedvéért) ezért nem lesz minden füves gyerekből skizonfrén.

Fontos megérteni, hogy a skizofrénia legalább ugyanannyira lelki (vagy kevésbé spirituális beállítottságúaknak "mentális") kérdés, mint amennyire szervi, tehát az egyén képes "kezelni" saját magát, képes kezelni a helyzeteket, ha a megfelelő támogatást megkapja hozzá, és amennyiben olyan típusú a betegsége.

A szervileg károsodott, például erősen paranoid skizofrén emberekkel pillanatnyilag nehéz mit kezdeni. Amennyiben felnőttek, a cannabis már nem árthat nekik (hova tovább...?), és ismerek olyat, akinek tényleg segít, de csak annyiban, hogy kevésbé feszült, több nyugodt órája van vele, és sokkal jobban alszik, ha szív. De a betegség szempontjából neki már édesmindegy.

Tudomásom szerint kezeltek már skizofréneket marihuánával, LSD-vel és Psylocibin Cubensis-el viszonylag sikeresen, ám ezek mind nagyon időigényes és szakértőigényes kezelések, amiket képtelenség megnyitni a "tömegek" előtt. Itt nem csak arról van szó, hogy elszívod oszt' meggyógyulsz.
thumb
serene

Ezzel rátapintottál a lényegre :)
thumb
Nem lehetne alkalmazni skizofrénia esetében is?
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY