Karmák - Színész Bob

15
Feliratkozom
Civil Kamera
45 videó
pro
2461 Loop készítése
0
0
2015. márc. 19.

Karmák - Közösségépítők

I. rész: Színész Bob

A Karmák - Közösségépítők filmsorozat révén fel kívánjuk hívni a figyelmet azokra az alulról szerveződő civil aktivizmusokra, amelyek választ adnak napjaink társadalmi problémáira. Olyan értelmiségieket, aktivistákat vagy egyszerűen csak példa értékű embereket mutatunk be akik megpróbálják átformálni a környezetük arculatát és javítani az életminőséget olyan módon, hogy nem kiszorítani, hanem bevonni próbálják a környezetükben élő hátrányos helyzetű rétegeket.

Önmagát "hasznos művésznek látja", aki nem vágyik mindenképp színpadra, de örömmel tölti el, ha diákjai ki mernek állni magukért.

Volt színész- a Bárka Színház tagja, és rendező -a Spidron Műhely társulat alapítója, majd a slam poetry megjelenésével a műfaj egyik fő alak(ító)jává lett. A Bob és Bobek Orchestrával zenés esteket ad- de leginkább maga írta versekben szövegel. Horváth Kristóf az Országos Slam Bajnokság 3. helyezettje, a Pilvaker Slam Verseny nyertese. Játszik a Nemzetiben és a Jurányiban, de forgatott már a Akezdetphiaival videóklippet és számos rendezővel filmdrámát.

Horváth Kristóf ugyanabban a budapesti kerületben született, ahol most is él- a nyolcadikban.
Munkája elsősorban ide kötődik- azokat a hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalokat segíti, akik
"tehetsége nagyobb, mint a lehetőségeik száma". Olyannyira osztja Francis Bacon véleményét, miszerint " a tudás hatalom", hogy a Roma Oktatási Alappal programot dolgozott ki, amivel tizenéves roma fiatalokat serkent tanulásra. Hasonlóan, ahogy a Karavánban is teszi.
Ahogy mondja milíceát épít- olyan művelt, értő, roma gyerekeket nevel, akik majd drámapedagógusok, önmagukban hívő, egészséges tudatos emberek lesznek, s " jó értelemben véve leterrorizálják az országot"- terjesztve azt a tudást, aminek Ő most csak a magjait ülteti el.

A filmet az Északi Támpont Egyesület készítette.

Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY