0 0 0
47
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2021. dec. 13.
Bogatin Bence
december 12., 16:02
A frissen megjelent rendelet alapján egy korábban már megígért, de eddig be nem váltott illetményemelési ígéretet valósít meg közvetve az a 10 százalékos emelés, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentett be Facebook-oldalán.
A Független Rendőr Szakszervezet honlapján olvasható magyarázat szerint arról van szó, hogy 2020 januárjában azzal az ígérettel vezettek be egy tízszázalékos kiegészítő juttatást a hivatásosok számára, hogy annak időtállóságát az illetményalap további 10 százalékkal emelik. Ez utóbbi nem történt meg azóta sem (pedig az FRSz és a többi rendvédelmi szakszervezet is sürgette). Amit pedig ezen a héten jelentett be a kormány, az nem más, mint
a kiegészítő juttatás 10-ről 21 százalékra történő megemelése.
Az FRSZ magyarázata szerint ez közvetett módon biztosítja a szolgálati törvény szerinti alapilletmény 10 százalékos emelését is, mivel abba a kiegészítő juttatás is beletartozik olyan egyéb tétlek mellett, mint a beosztási illetmény, a szolgálati időpótlék vagy a hivatásos pótlék.
Ezzel kapcsolatban Pongó Géza, az FRSZ főtitkára RTL Klub Híradójának elmondta, hogy Orbán bejelentése ellenére sokan csalódottak a rendőrök között, és sokan le is szerelnének, de ez a veszélyhelyzet végéig tilos.
A szakszervezet megjegyzi, hogy a sokat emlegetett „fegyverpénzt” (a belügyminiszter által még 2019-ben beígért háromévenkénti, hathavi illetménynek megfelelő összegű juttatást) valószínűleg a legújabb illetményemelés sem fogja érinteni. A belügyi tárca képviselői utoljára ugyanis úgy nyilatkoztak,erről, hogy a fegyverpénzt a 2021. december 31-én érvényes alapilletmény és a (10 százalékos) kiegészítő juttatás együttes összegét alapul véve fogják folyósítani, a kiegészítő juttatás emelése viszont csak 2022 januárjától érvényes.

Ezenkívül a bejelentett emelés csak a hivatásos dolgozókat érinti, más, ugyancsak a rendvédelem területén dolgozó, de ettől eltérő kategóriába tartozó dolgozókat nem. A rendvédelmi alkalmazottakat illetően például a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) november 25-ei ülésén a belügyi tárca képviselői úgy nyilatkoztak, hogy számukra 5 %-os emelés van betervezve a költségvetésben. A munkavállalói kategóriába tartozók illetményéről pedig a minisztérium képviselői a BÉT ülésen sem nyilatkoztak, így ők csak a minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelkedéséből részesülhetnek.
További problémát jelent a rendvédelem területén, hogy az állami munkáltatók által elrendelt kötelező oltás hatására sokan kieshetnek az így is munkaerőhiánnyal küzdő ágazatból. Az Index friss cikke szerint a rendőrök átoltottságára vonatkozó, korábbi 68,9 százalékos adathoz képest a Belügyminisztériumot és az Országos Rendőr-főkapitányságot sem árult el frisebb számokat. Pongó Géza a lapnak úgy nyilatkozott, már eddig is évente kétezer-kétezer-ötszáz hivatásos rendőr hagyta el a testületet, és ezzel párhuzamosan egyre csak csökkent az újonnan jelentkezők száma, a fiatalok számára ugyanis nem vonzó ez a pálya.
A kötelező oltással adott ultimátum december 15-én jár az ügyfelekkel találkozó rendőrök számára, a többséget jelentő „nem ügyfeles” rendőröknek január 31-ig kell felvenniük az oltást, különben fizetés nélküli szabadságra küldhetik őket.
(FRSZ.hu, RTL Híradó, Index.hu)
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Leváltanák az ellenzéket
10:05
Újraszámlálást követel a Mi Hazánk
9:26
Toroczkai László értékelője
4:45
Az ellenzéket támogató, kitöltött...
2:38
Április 3-án szavazzon a Mi Hazánkra!
0:30
Hasonló videók
10:05
9:26
4:45
2:38
0:30