440 Loop készítése
0
0
2012. márc. 11.

Tisztelt Támogatónk!

Megdöbbenten értesültünk róla, hogy ma délután lángra kapott Krasznahorka büszke vára - s a Felvidék jelképének számító várkastély csaknem porig égett. Nem találjuk a szavakat...
A Váralja Szövetség 2012 március 13-án kedden este 6 órakor néma gyertyagyújtásra hívja mindazokat, akiket megrendített a krasznahorkai vár tragédiája.
Megemlékezésünk helyszíne: Kossuth tér, Budapest, Rákóczi fejedelem szobra.
Kérjük, adják tovább és jöjjenek el!
Kigyulladt a krasznahorkai vár szombat délután két óra tájban, és leégett a teteje. A tűzoltók kora estére eloltották a tüzet, amelynek okát egyelőre csak találgatják. Egyes lapértesülések szerint két fiú okozta a tüzet; rá akartak gyújtani egy cigire.A felgyújtott tarló okozhatta a szombati tüzet a krasznahorkai várban - állítja Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter. A kiállított tárgyak a tűzben csak kis mértékben károsodtak. Lipsic a TASR szlovák hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a rendőrségnek már gyanúsítottjai is vannak. A belügyminiszter Kraasznahorkaváralján tartott sajtótájékoztatóján kiemelte a tűzoltók jól végzett munkáját, és hangsúlyozta, a helyiek nyújtotta segítség nélkül jóval nagyobb kár keletkezett volna.Egyes sajtóértesülések szerint azonban két gyereket gyanúsít a rendőrség a pusztító tűzvész okozásával. A tizenéves fiatalok rá akartak gyújtani, ez okozta a tragédiát.A tűzesetet kettő óra körül jelentették a helyi lakosok, az oltási munkálatok késő délutánig tartottak. Az oltóegységek munkáját rengeteg önkéntes segítette. A tűzben leégett a vár tetőszerkezete, amely fából készült, a kiállított tárgyakat azonban sikerült megmenteni.Daniel Krajcer szlovák kulturális miniszter tragédiának nevezte a várbeli tüzet a település polgármesteri hivatala előtt este tartott sajtótájékoztatóján. A várnak van biztosítása, a tetőt minél hamarabb, lehetőleg nyárig felújítják - tette hozzá. Ivan Rudolf, a szlovák védelmi minisztérium sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a várnál az éjszaka a hadsereg 20 hivatásos katonája segédkezik a kárelhárításban. A vár fölött még este nyolc óra tájban is füstöt lehetett látni, a tűzoltók az utómunkálatokat végezték. A területet a rendőrség körbezárta. Halálos áldozat nincs, egy tűzoltó könnyebben megsérült. A tűz okáról egyelőre csak találgatások vannak, egyesek szerint a tarló kezdett égni, attól kapott lángra a vár szurkos zsindelyteteje, mások szerint az elektromos berendezés hibásodott meg. Helybéliek Illésy Sándornak, az MTI kiküldött tudósítójának azt mondták: feltehetően gyerekcsíny áll a tragédia mögött, legalább két-három gyereket láttak a vár oldalánál. Mint a helyi lakosok megjegyezték, Krasznahorka vára túlélte az első és a második világháborút, most pedig rövid idő alatt a lángok olyan pusztítást végeztek, amilyenre a legöregebbek sem emlékeztek. Az idős krasznahorkaiak sírtak, míg a fiatalabbak, középkorúak ahogy tudtak, segítettek az igen rövid idő alatt a helyszínre érkező tűzoltóknak. Vasik János, a szlovák közszolgálati rádió és televízió magyar nyelvű adása, a Pátria rádió a munkatársa Lengyel Dianának, az MTI tudósítójának úgy nyilatkozott: "Az itt lakók szomorúsága leírhatatlan, többek úgy érzik, mintha közeli hozzátartozójuk halt volna meg"

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY