107 Loop készítése
0
0
2013. ápr. 6.

Lenin: A zsidók elleni pogromuszításról

Antiszemitizmusnak a zsidók elleni gyűlölködés terjesztését nevezik. Amikor az átkozott cári monarchia a végét járta, azon volt, hogy a felvilágosulatlan munkásokat és parasztokat ráuszítsa a zsidókra. A cári rendőrség, a földbirtokosokkal és tőkésekkel egyhúron pendülve, zsidó-pogromokat rendezett. A földbirtokosok és kapitalisták a nyomorúságban gyötrődő munkások és parasztok gyűlöletét a zsidók ellen igyekeztek fordítani. más országokban is gyakran láthatjuk, hogy a tőkések szítják a zsidók elleni gyűlölködést azért, hogy port hintsenek a munkások szemébe, hogy elvonják a figyelmüket a dolgozók igazi ellenségéről - a tőkéről. A zsidók elleni gyűlölködés csak ott hosszúéletű, ahol a földesúri és tőkés iga a munkásokat és parasztokat sötét tudatlanságba döntötte. Csak egészen tudatlan, egészen elesett emberek hihetnek a zsidókról terjesztett hazugságokban és rágalmakban. Ezek a régi hűbéri idők maradványai, amikor a papok máglyán égették az eretnekeket, amikor a parasztok rabszolgák voltak, amikor a népet eltiporták és némaságra kárhoztatták. Ez a régi hűbéri sötétség tűnőben van. A nép kezd tisztán látni.

Nem a zsidók a dolgozók ellenségei. A munkások ellenségei - a világ kapitalistái. A zsidók között vannak munkások, dolgozó emberek - többségük az. Ezek testvéreink a tőkés elnyomatásban, társaink a szocializmusért vívott harcban. A zsidók között vannak kulákok, kizsákmányolók, kapitalisták; ugyanúgy, mint az oroszok között, ugyanúgy, mint minden nemzet körében. A kapitalisták azon vannak, hogy elhintsék a gyűlölködés magvait és szítsák az ellenségeskedést a különböző felekezetekhez, a különböző nemzetekhez, a különböző fajokhoz tartozó munkások között. A naplopókban a tőke ereje és hatalma tartja az életet. A gazdag zsidók, akárcsak a gazdag oroszok vagy minden más ország gazdagjai, egymással szövetkezve tiporják el, verik béklyóba, fosztogatják és választják el egymástól a munkásokat.

Örök szégyent hozott magára az átkozott cárizmus, amely gyötörte és üldözte a zsidókat. Örök szégyent hoznak magukra azok, akik a zsidók elleni gyűlölködés, a más nemzetek iránti gyűlölet magvait hintik el.

Éljen valamennyi nemzet munkásainak testvéri bizalma és harcos szövetsége a tőke megdöntéséért folytatott harcban.

Lenin művei
29. kötet
Szikra kiadás
252-253. oldal

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY