15 Loop készítése
0
0
2018. júl. 30.

2018. 07. 29.
1919 nyarán a Felvidékre cseh csapatok vonultak be, a románok a Tisza-vonaláig jutottak, délen a szerbek léptek a történelmi Magyarország földjére, míg Szeged városát francia csapatok szállták meg.
Ekkor alakul meg a ,,Napfény városában" a Nemzeti Hadsereg, amelynek felállítását a szegedi ellenkormány honvédelmi minisztere, egy bizonyos, Horthy Miklós rendeli el, még június 9-én.
Horthy lángra lobbantotta azt a tüzet. Ettől a pillanattól kezdve nem lehetett mást hallani a szegedi utcákon csak azt, hogy ,,Éljen Horthy Miklós! Éljen a Nemzeti Hadsereg!" Horthy Miklós a Nemzeti Hadsereg fővezére lett!

1919. július 20-a nagy nap a Nemzeti Hadsereg életében; akkoron került sor a Mars-téri laktanyában a Nemzeti Hadsereg zászlajának megszentelésére. A felszentelt zászlót a seregének felmutatta - őrjöngő katonái lelkesedése mellett - majd a kaszárnyaudvaron elmondta beszédét, melynek hallgatása közben nem egy legénye torkát szorította hazaszerető szorgalom: ,,Szegedi női kezek hímezték bele szívük melegét a zászlónkba.

Büszkeséggel tölt el a tudat, hogy a szegedi magyar nők e lobogót a magyar nemzeti eszme szolgálatában álló hadseregnek szánták. A régi legendás vitézeknek, egy Hunyadinak, egy Rákóczinak kellene feltűnnie, hogy felrázzák tespedésükből a magyar hazát. Ilyen veszélyben, mint ma, a haza még sohasem volt. Ha nem fogunk fegyvert, elvesztünk örökre...Ismerem Szeged népét, Kossuth nemzetének büszkeségét. A szegedi katonák már a háború alatt megmutatták, hogy hazájukért képesek életüket és vérüket áldozni. Vegyétek most is e lobogót, e drága kincset és jelszavatok legyen: Ezen vagy ezzel!"

A nemzeti érzelmű katonák a zászlóbontás hírére folyamatosan érkeznek az alföldi városba, hogy onnan a Dunántúlra, majd a fővárosba induljanak, hogy a vörös terrort leküzdve, a törvényes rendet és a közbiztonságot
helyreállítsák...
2018. július 29-én, ezekre az eseményekre emlékezünk Szegeden.

Délmagyar.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY