Meghalt Gesztesi Károly:(

211
Feliratkozom
agicica88
3046 videó
146 Loop készítése
0
0
2020. jan. 5.

Élete:

Gesztesi Károly (született: Tóth Károly; Budapest, 1963. április 16. – Budapest, 2020. január 4.[1]) magyar színművész, szinkronszínész.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990–1991-es évad során a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 1992–1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994–1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta volt szabadfoglalkozású. Utolsó éveiben a Bánfalvy Stúdió előadásaiban szerepelt.[2] A színészzenekar tagja volt.

Gesztesi az egyik legismertebb, legjellegzetesebb hangú és legtöbbet foglalkoztatott magyar szinkronszínész volt. Olyan szereplőknek kölcsönözte hangját, mint Lando Calrissian (Billy Dee Williams) a Csillagok háborúja filmekben, Sallah (John Rhys-Davies) az Indiana Jones két részében, vagy éppen Robert Baratheon a Trónok harcában. A Shrek című animációs filmben és annak folytatásaiban ő volt a főhős ogre magyar hangja. Emellett számos magyar filmben és televíziós sorozatban volt látható, a Jóban Rosszban dr. Füredi Attilájaként illetve a Magyar vándor Álmos vezéreként különösen ismert.

Magánélete
Édesapja Tóth Konrád,[3] édesanyja Neumann Zsuzsanna.[4] A szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette. Született egy féltestvére is, Gesztesi Márta.

Első felesége Csarnóy Zsuzsanna (1963– ) Jászai Mari-díjas színésznő, aki osztálytársa volt a főiskolán, és tőle 1990. március 12-én született a legidősebb fia, Gesztesi Máté, aki szintén színész.[5] A kapcsolatuk válással végződött. Második házasságát Karel Nikolettával kötötte, akitől a házasságuk alatt világra jött a második és harmadik fia: Márk és Dávid,[6] majd elváltak. Harmadszorra Liptai Claudia színésznőt vette el, aki az első lányának, Sára Pankának az édesanyja, de ez a házassága is felbomlott.

Volt felesége, Karel Nikoletta adott életet ötödik gyermekének és negyedik fiának, Karel Áronnak, aki az anyja vezetéknevét viseli.[7]

Utolsó éveiben alkoholproblémákkal küzdött. 2016-ban belépett a Hit Gyülekezetébe,[8] amelytől segítséget várt problémái megoldására.[9][10]

Halála
2020. január 4-én délután a budapesti Ferdinánd hídnál az autójában rosszul lett. A kiérkező mentők 50 percen át küzdöttek az életéért. Halálát szívinfarktus okozta.[1][11]

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY