1775 Loop készítése
0
0
2018. febr. 15.

"Tudjátok mit nem értek a német szinkronnal kapcsolatba? Hogy a német nyelv talán egyik legpusztítóbb, leggaládabb és legijesztőbb szavát nem használták fel, pedig itt lett volna a tökéletes alakalom. Papillon, ami ugye pillangót jelent, erre mit csinál a drága német szinkron csapat, hát nem meg hagyja a gagyi angol Hawk Moth nevet!

SCHMETTERLING, germánok! Kell ennél több? Hát nem a világ egyik legkirályibb fő gonosz neve? Komolyan ezt a ziccert kihagyni! Ugye milyen ijesztően hangzana mikor, Gabi bemutatkozna, hogy "Ich bin Schmetterling!"
Wunderbar, erre nincs jobb szó!"

Fun Fact: amúgy kíváncsi voltam, hogy mit jelent a Hawk Moth, mert én az hittem, hogy valamilyen molylepkére utal (Z1 - es angol nyelvvizsgám van) és kiderült, hogy szenderlepkét jelent és ennek a szenderlepkék családjába tartozik a halálfejes lepke, amit a magyar szinkronosok használtak fel. Na, csak össze érnek a szálak.

Sziasztok, igen egy kicsit szokatlan videoval rukkolok elő, de mivel márciusig nem jön ki új rész, gondoltam megleplek titeket ezzel a fordításommal. Mivel francia és angol változatát már lefordították és a német openinghez is készült már magyar felirat, ezért ügy döntöttem, hogy a német karácsonyi külön kiadásból az egyik dalt választom. Remélem tetszik nektek és valahogy ki tudjátok bírni tavaszig az új rész megjelenését. Ha ezt tetszett, akkor szívesen lefordítom a többi dalt is :).

Gyors leszögezés, a fordítás nem szó szerinti, vagyis próbáltam minél érthetőben visszaadni, s közben megtartani a szöveg igazi jelentését. Mivel a németbe (meg úgy-e minden nyelvbe) vannak bizonyos, hogy is írjam, szófordulatok, amik németbe teljesen megálja a helyét, míg magyarba kicsit hülyén hangzik (ez persze fordítva is igaz). Ha valaki aki perfektebűl tud németül, mint én, az nyugodtan írja le, hogy ő mit írt volna máskép :) és majd leboxoljuk :D

Ui. Bocsánat a helyesírási hibákért, ha vannak.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY