33 Loop készítése
0
0
2019. aug. 14.

2019. Augusztus 01. |
Hosszú évek óta, bármilyen kormányzati felelősségvállalás nélkül zajlanak a kilakoltatások Magyarországon, zömében a többszörösére emelkedett törlesztőrészletet fizetni képtelen devizahitelesek kerülnek utcára. Lapunk több ilyen kilakoltatásról is beszámolt már, az érdekvédő civilek vagy ellenzéki politikusok, például a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványon keresztül legfeljebb átmeneti segítséget tudnak nyújtani az otthonukat vesztő családoknak.
Pedig azt sem lehet mondani, hogy ne lenne kihasználva minden olyan lehetőség, ami jogilag nyújthatna védelmet a rászorulóknak – a megszámolhatatlan alkalommal benyújtott törvénymódosító javaslatok azonban olvasás nélkül kerülnek a fiókok mélyére, a tüntetések eredménytelenek, a végrehajtók és a bankok pedig úgy tűnik, politikai támogatást élvezve végzik tevékenységüket.
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján ismét arra kérte a kormányt, hogy lépjen fel a sok esetben igazságtalanul, karhatalmi erővel biztosított kilakoltatásokkal szemben.
Ehhez az ellenzéki párt egy hárompontos "vészprogramot" kínál:
1. A kilakoltatási, végrehajtási moratóriumot azonnal vissza kell állítani
2. A jegybank devizaátváltáson keresett több százmilliárd forintjából kártérítési alapot kell létrehozni a károsultaknak
3. A végrehajtások 33-50 százalékos jövedelmi tiltásait le kell állítani a legszegényebb keresetűek és kisnyugdíjasok körében
Z. Kárpát Dániel arról beszélt, hogy a májusban felfüggesztett kilakoltatási moratórium óta több mint 1500 kilakoltatás történt az országban, ezek közül több esetben jobbikos politikusok személyesen jártak közben az áldozatok segítésében. A képviselő szerint azonnali közbelépésre van szükség, hiszen itt „nem vonalkódokról” van szó, hanem valódi emberekről, akiknek legtöbb esetben igazságtalanul veszik el otthonát.

Béli Balázs
Az ellenzéki párt javasolja, hogy a kilakoltatott családokat legalább szociális- és szükséglakásokban helyezzék el ahelyett, hogy egyszerűen az utcára teszik őket – erre azonban az önkormányzatok önmagukban nem bírnak elegendő forrással. Továbbá Z. Kárpát Dániel jelezte azt is, hogy továbbra is a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosításában látják a megoldást.
A párt alelnöke azt mondta, a devizahiteles válság rendezésére kész programmal rendelkeznek, amit szívesen a kormány rendelkezésére bocsátanak, ha hajlandók foglalkozni vele. Másrészt nyitottak arra is -tette hozzá-, hogy ellenzéki pártok közös javaslatára rendkívüli parlamenti ülésnapot hívjanak össze a szünet alatt, igaz, erre a kormánypártok nem szoktak elmenni.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY