871 Loop készítése
0
0
2011. dec. 9.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány közleménye

Budapest, 2011. december 9., péntek (OS) - Öt év után mondta ki a Fővárosi Bíróság a 2006. október 23-i Nádor utcai oszlatás jogellenességét! A Fővárosi Bíróság mai napon meghozott ítéletével Huszár István felperes keresetének helyt adva, megállapította, 2006. október 23-án a Nádor utcában reggel kialakult spontán tüntetés erőszakos rendőri feloszlatása miatt indult perben, a rendőri oszlatás jogellenességét.

A pert egy tüntetésen részt vett magánszemély indította, akit tucatnyi békés társával (többek között Papp Lajos és Novák Előd) együtt a véres 2006. október 23-i napon fél tíz körül a rendőrség erőszakkal szorított ki, akadályozott meg abban, hogy a Kossuth téren részt vegyenek az állami ünnepségen és megemlékezzen az 1956-os forradalom és szabadságharc 50-ik évfordulójáról. A jogsértett tüntetőt Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, illetve Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjeinek alelnöke képviselte. Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjeinek alelnökének áldozatos munkája eredménye, hogy a rendőrség által eddig eltitkolt, elhallgatott felvételeket, felderítette és azt a bíróság rendelkezésére bocsájtotta. Ezen felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy a tüntetők békések voltak és nem valósítottak meg erőszakos cselekményeket. Megdöbbentő, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a mai napig is körömszakadtáig védi ezt a jogellenes rendőri intézkedést, és hiteltelen rendőri vallomásokra alapozva azt képviseli, hogy a tüntetés elvesztette békés jellegét és ezért kellett oszlatni. A mai tárgyalásra a várttal ellentétben Gergényi Péter egykori rendőrfőkapitány nem került megidézésre, így nem lehetett jelen a rendőri oszlatás jogellenességét kimondó ítélet kihirdetésénél és így nem szembesülhetett azzal a ténnyel, hogy az általa vezetett rendőrség jogellenesen járt el 2006. október 23-án- Mind az köztudott, csak Gergényi Pétert és Bene Lászlót gyanúsították meg a 2006. őszi rendőrterror miatt, míg a többi rendőri vezető máig nem került meggyanúsításra. A perben korábban a 2006 őszi megtorlásokban meghatározó szerepet játszó két rendőrtiszt azt nyilatkozta valótlanul, hogy a Nádor utcai presszókból dobálták a rendőrsorfalat, illetve a kerítés kordon elemeit a tüntetők elmozdították. Ezt tanúk és rendőrségi felvételek cáfolják. Pálóczi Imre, az egyik rendőr tanú vallomását az is hitelteleníti, hogy ő volt a vezetője a VIII. kerületi rendőrkapitányságnak, amelynek udvarán tucatnyi tüntetőt térdepeltettek, bántalmaztak kegyetlenül és hagytak órákig súlyosan sérülten orvosi ellátás nélkül 2006. szeptember 19-20-án. A Grespik László által képviselt több mint 200 felperes ügyében a Legfelsőbb Bíróság már megállapította, hogy 2006. október 23-án hajnalban a Kossuth térről történő kiszorításuk jogellenes volt, ezért részükre kártérítés jár. A per következménye az, hogy kártérítés jár mindazoknak akiket a gyülekezési joguk gyakorlásában megsértettek, így ezen jogsértett személyek jelentkezését az njsz@nemzetijogvedo.hu címre várjuk.
Kiadó: Nemzeti Jogvédő Alapítvány
http://indavideo.hu/video/Budapest_2011_julius_13A_2006_oszi_rendorterror_maig_elvarratlan_szalai_-_NJSZ

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY