0 0 0
31
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2021. dec. 12.
2021-12-11
Másfél milliárd forintos költségvetési csalás ügyében nyomoz a NAV – számolt be a Telex. Polt Péter legfőbb ügyész a nyomozás tényét megerősítette Hadházy Ákos független képviselő levelére válaszolva. Polt Péter különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó ügyről ír, amit üzletszerűen és bűnszervezetben zajlott a gyanú szerint. Hadházy Ákos úgy véli, a szálak nagyon magasra vezetnek. Az ATV Híradójának riportja.
Hadházy Ákos független képviselő szerint 2019-ben, amikor még Tarlós István volt a főpolgármester, a BKV írt ki közbeszerzést „informatikai fejlesztési és üzemeltetési feladatok” elvégzésére. Erre egy ajánlat érkezett, a Sys IT Services Kft.-től , amely öt évre 19 milliárd forintért vállalta a munkát. A cég alvállalkozóként pedig a 4iG-t és a Magyar Telekomot jelölte meg.
Hadházy szerint 2019 óta egymilliárdnyi forgalmi adót elcsaló számlagyár jött létre.Információim szerint fiktív számlákat adtak a BKV-nak bedolgozó cégnek, és ezzel a kérdéssel fordultam Polt Péterhez, hogy va- e ilyen ügy, létezik-e ilyen ügy. Megneveztem azt a céget, amely a fiktív számlákat befogadta” – mondta el Híradónknak Hadházy Ákos.
A független politikus a legfőbb ügyésznek írt levelében kitért arra is, hogy a nyomozások közül van-e olyan, ahol a T-Systems, a 4iG vagy a Deutsche Telekom vezetőjét tanúként meghallgatták.
A legfőbb ügyész, Polt Péter, szűkszavú válaszában elismerte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal üzletszerűen és bűnszervezetben, különösen nagy értékben elkövetett költségvetési csalás ügyében nyomoz. A nyomozás során gyanúsítottak kihallgatására is sor került.
„Ez az ügy nagyon magasra vezet, de jelen pillanatban én azt gondolom, hogy ezzel kapcsolatban a legfontosabb, amit majd tisztázni kell – nyilván ezt csak egy kormányváltás után lehet tisztázni – hogy volt-e köze ennek az ügynek a NAV vezetőjének a leváltásához. Ez egy nagyon fontos kérdés. Illetve a másik nagyon fontos kérdés, hogy az a cég, ami ilyen fiktív számlákat adott, az nem egy névtelen kis zugcég” – fogalmazott Hadházy.
Hozzátette: a gyanúba keveredett cég jelen pillanatban a teljes magyar állami távközlési piacot szeretné megvásárolni.
A BKV vezérigazgatója szerint a BKV nem érintett az ügyben. Bolla Tibor a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: „ellenük nem folyik vizsgálat, nem is volna miért. Nem szerencsés, hogy a BKV neve belekeveredik egy olyan botrányba, amiben a cégnek nincs felelőssége.”
Kerestük az ügyben Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivőjét, aki korábban a Telexnek beszélt arról, hogy az ügynek több tucat gyanúsítottja van, közülük jelenleg egy személy áll letartóztatás hatálya alatt, egy másik gyanúsított pedig bűnügyi felügyelet alatt áll. Megkeresésünkre sms-ben úgy reagált: „a legfőbb ügyész válaszánál többet nem tud mondani a nyomozásról.”
atv.hu
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Leváltanák az ellenzéket
10:05
Újraszámlálást követel a Mi Hazánk
9:26
Toroczkai László értékelője
4:45
Az ellenzéket támogató, kitöltött...
2:38
Április 3-án szavazzon a Mi Hazánkra!
0:30
Hasonló videók
10:05
9:26
4:45
2:38
0:30