Punk Szindróma

2
Feliratkozom
Punkfilms
37 videó
595 Loop készítése
Megosztás bekapcsolva
Megosztás kikapcsolva
0
0
2015. febr. 11.

A finn Pertti Kurikka gyerekkorában agykárosodást szenvedett (CP), a szülei elhagyták és élete egy pontján az öngyilkosságot fontolgatta. Aztán alapított egy punk zenekart, amit Pertti Kurikan Nimipäivätnak, Pertti Kurikka névnapjainak nevezett el. A bandában négy középkorú férfi zenél, mindannyian tanulási nehézségekkel élnek, ketten közülük Down-szindrómások.

Más zenekarokhoz hasonlóan a Pertti Kurikan Nimipäivät-ban is vannak nagy álmok és nagy veszekedések, de egyedülálló szeretet és együttérzés - és persze a punk és a koncertek iránti szenvedély - köti össze őket. Egy további közös élményen is osztoznak: mindannyian laktak intézetben (a második trailerben látható koncertrészletben épp erről énekelnek). Egyszerű és érzelmileg ütős szövegeik szervesen illeszkednek a rendszer elleni dühös lázadásba.

A dokumentumfilm a zenekar élete mellett a fogyatékossághoz való hozzáállás változásairól is szól, de az alkotókat az alábbi interjú szerint elsősorban a szórakoztatás szándéka vezette, és "senkit sem akarnak kényszeríteni, hogy gondolkozzon". A zenekar tagjai is elmondják gondolataikat a filmről, a politikáról és a fogyatékosok helyzetéről. Az interjúban a basszusgitáros (és Down-szindrómás) Sami dominál, aki perfekt angolsággal mondja el, hogy bár nekik is joguk van mindenhez, mégis mindenért meg kell küzdeniük, és hogy a zenéléssel "ajtót akarnak nyitni a kultúrába" más fogyatékosok számára is. És mindazzal együtt, hogy a zenélés, a koncertek és a saját helyzetük javítása rengeteg munkával és küzdelemmel jár, Sami szerint a legjobb az egészben az, hogy az emberek örülnek annak, amit csinálnak.

Magyar felirat: JetBaker

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
thumb
2:02:07
Rude Boy
2016. okt. 20.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY