482 Loop készítése
1
0
2014. febr. 27.

Katonai védelmet a kárpátaljai magyaroknak! - Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő felszólalása az Európai Parlament ukrajnai helyzetet tárgyaló strasbourgi plenáris ülésén és Stefan Füle uniós bővítési biztos válasza. Morvai Krisztina egyedüli magyarként szólalt fel a kárpátaljai magyarok ügyében ebben a vitában.
Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti (EP-) képviselője azt kérte szerdán Stefan Fülétől, az EU bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosától, hogy az unió „akár fegyveres erővel is” védje meg az etnikai tisztogatással fenyegetett ukrajnai magyarokat.
Az EP strasbourgi plenáris ülésén az ukrán válságról folytatott vitában Morvai azt mondta, hogy Kárpátalján nem csupán több mint százötvenezer magyar él, de közülük körülbelül ötvenezren magyar állampolgárok, vagyis az Európai Unió polgárai is. Felhívta a figyelmet arra, hogy egyes ukrajnai szélsőséges erők etnikai tisztogatással fenyegetőznek. „Mi az Európai Unió szándéka? Hogy kívánják megvédeni azt az ötvenezer európai uniós állampolgárt, akik egy tömbben Ukrajna területén élnek? Ezeknek az embereknek nem menekülési lehetőségre van szükségük (..., hanem) arra, hogy akár fegyveres erővel is megvédje őket az Európai Unió” – fogalmazott a Jobbik EP-képviselője.
Válaszában Stefan Füle hangsúlyozta, hogy az unió nagy figyelmet szentel a nemzeti kisebbségek jogainak. Mint mondta, segíteni kívánják Ukrajnát az olyan jogalkotásban, amely fokozatosan összhangba hozza az ukrán jogszabályokat az unió előírásaival. Ezeket a jogszabályokat pedig – tette hozzá Füle biztos – nem elég, hogy elfogadják, végre is kell azokat hajtani.
Schöpflin György fideszes EP-képviselő az ukrán vitatémához benyújtott írásbeli hozzászólásában felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajnában váratlanul jött a forradalom, azzal senki nem számolt, amikor Viktor Janukovics elnök nem írta alá a társulási megállapodást az EU-val. „Az EU is csak tétlenül nézte az EU-s zászló alatt és európai értékek mellett tüntető Majdan téri tömeget, az európai baloldalt Janukoviccsal kötött paktuma lebénította. Pedig az uralkodó ukrán elit saját népére rontott. A tétlenséget végül az Európai Néppárt törte meg, csatlakozva a tüntetőkhöz a Majdan téren, ezt követték végül az uniós szankciók” – tekintett vissza a történtekre Schöpflin György. A képviselő felvetette, hogy az EU ajánlja fel Ukrajnának az EU-tagság perspektíváját, és biztosítsa az ehhez szükséges eszközöket. Szerinte a demokratikus átalakulás, a demokrácia intézményrendszere jelentheti az egyetlen garanciát a kisebbségi jogok maradéktalan biztosításához.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Elnézve ezt a dagadt fasiszta "emsét" jól élnek az eu-s pénzből!Bár lehet.hogy az új gárdista jól ellátja alapanyaggal,attól lett ilyen dagadt feje!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY