Svejk, a derék katona 2 1957

14
Feliratkozom
rumola
11 videó
3662 Loop készítése
0
0
2016. okt. 23.

Ki ne hallott volna e hazában a film címszereplőjéről, Svejkről? Hašek cseh író világhírű hőséről, a félnótás prágai kispolgárról, kinek más vágya nincs, mint törzshelyén a Kehely kocsmában leülve hasonszőrű cimboráival találkozhasson.

Korsó söröket üríteni, és telire cserélni, közben történeteket mesélni, a szomszéd házmester feleségének titkos szeretőének, házvezetőnőjének elveszett kiskutyájáról, és a megtalálónak járó magas jutalomról, és hasonló épületes esetekről értekezni.

A cseh polgár állandó kísérője, élete, védőitala, nélkülözhetetlen velejárója a sör. Így van ezzel a 202 perces film majd összes szereplője, élükön Svejkkel, akit a katonai orvosi bizottság hivatalosan és végérvényesen együgyűnek nyilvánított. Megkapta tehát az obsitot, de történt egy kis baj. Nem elég, hogy Ferdinánd trónörököst meggyilkolták Szarajevóban, de Ferenc József császár portréját, ami ott függött a Kehely falán, leszarták a legyek. Svejk mint derék cseh polgár és hazafi a császár orcájáról eltakarítandó ürüléket nagy köpésekkel próbálta abszolválni, melyeknek következtében büntetésből újra besorozzák. A történet itt kezdődik és végeláthatatlan kalandok sorozatával folytatódik, végig az I. világháború helyszínein. Az amúgy teljesen alkalmatlan katona végig harcolja a nagy háborút, na persze a maga egyszerű módján és a szerencsével sem állva hadilábon.

A film 1957-ben készült, az első csehszlovák színes filmek egyike.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
thumb
1:58:32
Kabaré
2016. nov. 25.
thumb
1:55:02
K-PAX - A belső bolygó
2016. nov. 23.
thumb
1:56:37
A 22-es csapdája
2016. nov. 21.
1 | 2 | 3
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY