Szemlő-hegyi-barlang

46
Feliratkozom
Bognár Tibor
1183 videó
84 Loop készítése
0
0
2018. febr. 21.

A barlang túraútvonala és gyógyhatása
A barlang hossza 2200 méter, magassága 50 méter is lehet és a bejárható túraútvonala 250 méter, melyet biztonságosan kialakított járdán és lépcsőkön lehet megtenni.
A Szemlő-hegyi-barlangot az 1980-as években klimatológia szempontok alapján is feltérképezték, így fény derült arra, hogy kiváló gyógyászati hatással bír. 1990-ben nyitott meg a barlangterápia. A barlang klímája kiváló légzőszervi betegségek, főleg bronchitiszes és asztmás betegségek kezelésére, gyógyítására, valamint a mai népbetegségnek számító allergiák elleni védekezésben is rendkívül nagy segítséget nyújthat.
A gyógyhatása abban rejlik, hogy magas a nedvességtartalma, és igen tiszta, pormentes a levegője. A relatív páratartalom közel 100%. A vizsgálatok kimutatták, hogy a látogató csapatok után a porszemek és egyéb baktériumok száma megemelkedik, de a látogatók távozása után kb. félórával újból helyre áll a jótékony eredeti állapot. A kellemes 12 C fokos hőmérsékletű barlang az elmúlt években számtalan beteg gyógyulásában nyújtott segítséget, mindamellett, hogy kiváló kikapcsolódási lehetőséget is biztosít.
Budapest egyik igen jelentős természeti értékét egész évben lehet látogatni.
A túra időtartama kb. 40 perc amit kényelmes lapos talpú cipőben célszerű megtenni. A barlang kerekesszékkel és babakocsival. is bejárható
1961-1962-ben a barlang legpontosabb, s egyben a magyar barlangok közül a legrészletesebb térképet Horváth János, Antal László, Bognár Tibor, Bognár Erzsébet, Nagy Gizella. A barlang járataiban sorszámmal ellátott 74 db alumínium táblácskát helyeztek el azonosítási pontként, s közben kb. 570 műszeres és 380 mérőszalagos mérést végeztek. A járatkontúrok és a 117 keresztszelvény megrajzolásához mérőléccel mintegy tízezer pontot mértek be. Az elkészült térképet bemutatták az 1965. évi országos térképkiállításon, s ugyanebben az évben publikálták is a Karszt és Barlang című szakfolyóiratban. A barlang összhosszúsága 1962 m-nek, a járható alapterület 1900 m²-nek, az üreg légtere 5760 m³-nek adódott. Később, az 1970-es évek második felében hivatásos bányamérők újból felmérték a barlang egyes szakaszait, s meggyőződhettek arról, hogy az "amatőr" munka olyannyira pontos, hogy arra nyugodtan tervezhettek mesterséges tárót, aknát.
..................
Az Esztramos Barlangjai
http://indavideo.hu/video/Az_Esztramos_Barlangjai

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY