2159 Loop készítése
6
0
2015. okt. 14.

Melyik szinkronnal ismered meg a filmet? Melyik csatornán melyik szinkront használják? A Szinkron Kontrában kiderül.
Az információk az iszdb.hu adatbázisról származnak!
A Szinkron Kontra partnere a CineStar.hu!
http://iszdb.hu/?video=1496
http://www.cinestar.hu
http://www.youtube.com/tghwinner1995

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Az uj az egyszerüen nézhetetlen, borzalmas,és aki szerint ez nem igy van az, nemtudom mást mondani, botfülű!!! Az első eredeti egyetlen és igazi szinkronnál a szereplők és a magyar hangok korban is közelebb álltak egymáshoz,mig a semmire valo nézhetetlen uj szinkronban hallhatóan öregebbek a hangok a szereplőknél. Ez kb olyan mintha ujra szinkronizálnák a reszkessetek betöröket ugyanazokkal a hangokkal. :)) Szövegkönyv? Nos a szöveg teljesen ugyanaz,ehez probáltak legalább hűek maradni,csak az egésznek az élvezhetősége maradt ki csupán. Egy interjuban olvastam hogy a dvd megjelenés előtt mindössze pár napjuk volt ujra szinkronizálni mindhárom filmet ami rettentő kevés volt és a készitők rendezők magyarhangok is beismerték ennyi idő alatt sajnos csak igy összecsapni lehetett, Hát az eredményt sajnos halljuk mindannyian!!!! Aki szerint az uj jobb vagy csak még azzal látta,nézze meg az eredetivel,tátott szájjal fog csodálkozni mennyire él az egész!!!
thumb
Én a régi szinkront ismertem először, de az új jobban tetszik. Jobb a szövegkönyv, lassabb egy kicsit a tempó, és George röhögése is jobb.
thumb
Stea27, ezt megemlítettem a videóban is, hogy a Paramount és a TV2 vegyítve vetíti a szinkronokat.
thumb
Hát, igen, a legendás eredeti vissza a jövőbe magyar szinkron csodálatos. Sajnálom, hogy amikor a DVD kiadásra került sor, akkor a 87-es hangszalagok minősége nem felelt meg a Dolby előírásoknak, így lófuttában kellett összerakni gyorsan egy új szinkront. Biztos azt ott dolgozók is tudták, hogy egy igazi klasszikus "hungarikum" veszik így el és helyette mással kell beérnünk, ha megvesszük a filmet. Jó dolog volt, hogy ebben az évben leadták az 1. részt a moziban újra az eredeti szinkronnal, tehát nem tűnt el teljesen. Emlékszem, hogy pár hónapja a TV2 adta le mindhárom Vissza a jövőbe filmet és nem tudom, másoknak feltűnt-e, hogy míg az 1. és a 3. rész a DVD-s szinkronnal ment, addig a 2. részt valamiért az eredeti szinkronváltozattal adták le.
thumb
Én 39 éves vagyok. Gyerekkorom egyik legnagyobb élménye volt ez a trilógia. Hasonlóan mint az akkori Indiana Jones sorozat. (Vagy a Megint 48 óra. Bár az durvább nyelvezetű) Bennem van minden egyes szösszenet, hangtónus stb. Megdöbbentem amikor meghallottam a "felújított" változatot. Felfoghatatlan számomra ez a minőségi visszaesés. Azt hitték, hogy egy ütős tuningot kapnak ezek a filmek az 5.1-es hangzástól. Tényleg? Egyáltalán látták az eredetiket? Ezek a filmek a mi gyerekkorunk részei voltak. Nem a 2000-es generációé. Senkit sem zavart a hangminőség. A mai fiatalságnak az is élményt nyújt ha csak sztereo-ban hallják a filmet. De lehet, hogy nem is érdeklik őket. Ők már más korszakban élnek. Más filmekkel, ps4-el stb.
Azt is megkockáztatom, hogy az új szinkront talán nem is szívesen vállalták azok a színészek akik régen leszinkronizálták. (De ha nemet mondana valamelyik, lehet, hogy legközelebb nem kap annyi szinkron munkát. Ki tudja?) Ráadásul olyan új hangok is vannak benne amelyek sosem voltak nekem szimpatikusak. Pl Strickland (Elnézést a hang tulajdonosától)
Nem értem a szinkronrendezőket néha. Hová tűnt az igényesség?
Meg kéne tanulni: az eredetinél nem fognak jobbat alkotni! De ha már elkövették ezt a bakit, legalább adják ki az eredetit is. Később. Jó, tudom. Be kell szedni az újért is a bevételt, így ha mellette kapni lehetne a régi szinkronosat is, senki sem venné meg az újat.
Ha valaki végre belátja ezt, és tud tenni ennek érdekében, akkor egy bölcs döntés lenne kiadni ezeknek a trilógiáknak és filmeknek a régi verzióját. A magyar szinkron mindig is világhírű volt. Mindig adott hozzá egy kis pluszt, mert vannak tehetséges színészeink. Kedvenceim: Rudolf Péter, Rékasi Károly, Dörner György, Reviczky Gábor, Kerekes József, Csernák János stb... Ezek az emberek garanciát jelentenek a sikerre. De azt elvárni, hogy 15 évvel később ugyanúgy tinédzser hangon szólaljon meg hasonló energiával valaki, nem túl reális elképzelés. Ráadásul akkoriban mindent beleadtak a színészek, mert bizonyítani akartak, új film volt stb. Az újraszinkronizálás már csak egy munka volt. Ezek a filmek csak az eredeti szinkronnal képviselnek értéket. Egy jó vígjáték nem csak szórakozást nyújt.
Életünk egy szakaszához köthető. Amikor felbukkan egy ilyen film, szinte mi is egy időutazást teszünk a fiatalságunkba. Mondhatni részünké válik. Ezt tették tönkre ezekkel a "felújításokkal".
Röviden szólva: Kreatív és tehetséges a magyar, de van köztünk kapzsi és ostoba is! Sajnos nem csak a politikában.
thumb
Ezt az új verziót még sosem hallottam, de nekem nagyon gagyi. Sokkal jobb az eredeti szinkron. :)
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY