0 1 0
69
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2021. dec. 23.
2021.12.22.
Egyre nagyobb a migrációs nyomás Európán – erről beszélnek a szakértők, és ez látszik a gyakorlatban is. Az M1 riporterei elhagyott épületekben és eldugott erdős területeken is jártak az elmúlt napokban. A hivatalos adatok szerint hatezer migráns lehet most Szerbiában, legalábbis ennyi embert regisztráltak. Sokan azonban erdőkben és lakatlan területeken bujkálnak és arra várnak, hogy Magyarországra szökjenek – számoltak be róla az M1 műsorában.
Az M1 felvételein látható, ahogy migránsok gyalogolnak Horvátország felé az autópályán a szerbiai Sid közelében. A pénzváltó előtt is egy migránscsoport várakozik. Az itt élők szerint ismét egyre többen vannak a városban. Előfordulnak konfliktusok, támadások is.
„Itt a szemben lévő parkban egy hónappal ezelőtt hárman megtámadtak, az egyikük kést rántott. Szerencse hogy egyébként küzdősporttal foglalkozom, ezért sikerült felülkerekednem a helyzeten. A rendőrségen feljelentést tettem” – számolt be az őt ért támadásról egy a sidi férfi.
Egy másik helyi lakos azt panaszolta el, hogy ismerősét rabolták ki a migránsok: „betörtek az ember házába és elvittek dolgokat. Nagyon szeretnénk ha nem lennének itt” – fogalmazott a férfi.
Jelenleg mintegy ezer migráns tartózkodik a sidi befogadóközpontokban, de a számuk folyamatosan változik, mindig vannak, akik tovább mennek, de a helyükre folyamatosan érkeznek újak.
„Teljesen individuális, mennyi időt töltenek itt a befogadóközpontban. Attól függ ki milyen kapcsolatokkal rendelkezik, milyen gyorsan tudnak továbbmenni. Van-e elég pénzük arra, hogy rögtön és rendszeresen próbálkozzanak a szervezett csoportos illegális határátkeléssel. Itt maradni szinte egyikük sem akar. Az egyetlen cél, ami vezérli őket az, hogy átjussanak az Európai Unióba”
– fogalmazott Jasmina El Massalme, a szerb menekültügyi és migrációs főbizottság munkatársa.
Korábban Németország volt a fő úti cél, újabban azonban azt mondják, Hollandiába, Dániába vagy Belgiumba akarnak menni.
A nyugat-bácskai Zombor városa egykor népszerű üdülőhelyének környékén mintegy 1500 migráns tartózkodik. A befogadóközpont melletti erdők és mezők sátrakkal, szeméttel és állati tetemekkel vannak tele.
Sátrak állnak az egykori teniszpályán, a bozótosokban, és a mezőkön is. Kivágott és lecsupaszított fák, ugyanis ezekkel tüzelnek. Nikola Dragojevićnak a befogadóközpont mögötti földeken van tanyája, nemrég törtek be hozzá a migránsok.
„Betörték az ablakot, bementek a szobába, de nem volt ott semmi nagy érték, csak a megboldogult szüleim régiségei. Kiválogatták, ami kellett nekik, és elvitték” – mondta a férfi.
Egy másik lakos szerint szörnyű látni, amint a migránsok lepusztítják a várost: „egyszerűen sajnálom, mikor látom, hogy valakik tönkreteszik azt a helyet, ahol én is felnőttem, játszottam, és emberré váltam” – fogalmazott Darko Slaviković.
A helyiek féltik a gyerekeiket, hiszen az elmúlt években a migránsok többször is kiskorúakat támadtak meg.
„A legnagyobb gond az, hogy gyermekeink nem mehetnek ki az utcára. Az életünk veszélyben van” – mondta egy helyi férfi.
Forrás: M1
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Leváltanák az ellenzéket
10:05
Újraszámlálást követel a Mi Hazánk
9:26
Toroczkai László értékelője
4:45
Az ellenzéket támogató, kitöltött...
2:38
Április 3-án szavazzon a Mi Hazánkra!
0:30
Hasonló videók
10:05
9:26
4:45
2:38
0:30