Tojáséj

323
Feliratkozom
porthutrailer
16160 videó
59 Loop készítése
0
0
2016. aug. 29.

Balázs Zoltán rendező értő ismerője Weöres Sándor lírájának, költői világának - korábban nagy sikerrel állította színpadra a költő Theomachia című verses oratórium-drámáját Béres Ilona főszereplésével. A Tojáséj a költő egysorosának apropóján Weöres költészetének esszenciáját; gyönyörű poétikus nyelvét és átható zeneiségét, felcsillanó humorát, tünékeny szárnyalását jeleníti meg a színház nyelvének eszközeivel.

A Maladype Színház "világlátott" (USA, India, Lengyelország, Németország, Szerbia, Olaszország, Csehország) Tojáséj előadása a színház liverpool-i vendégjátéka előtt május 2-án szombaton 19:30 órától ismét látható a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Padlásán. Ezen a különleges estén a Maladype négy színésze és az Enyedi Sugárka Jazz Tett egymást inspiráló impulzusaiból születik meg a lírai, vad, érzéki improvizatív játék.

Weöres Sándor címként választott egysorosának törékeny szépségét felfedezve, a Maladype társulatának tagjai szavak nélkül, játszi könnyedséggel fogalmazzák meg viszonyaikat (egymáshoz és önmagukhoz) hétköznapi játékaink természetes nyelvén. Ártatlan és ártatlannak tetsző játékok követik egymást, a változatos zenei kavalkádból lendület, életöröm árad, s játék közben mindennapjaink láthatatlan színháza is láthatóvá válik.

Enyedi Sugárka gondolatai a rendhagyó estéről:
"Olyan inspiráló kihívást kaptam a Maladype Színház által, ami több szinten megmozgathatja bennem az előadóművészt. Izgalmasnak találom a különböző színházi tereket, a színészi játék közben kibontakozó varázslatot, ami mindig az adott pillanatban kell, hogy megszülessen. Örülök, hogy kifejezetten élő műfajokat kapcsolhatunk össze a Tojáséjben, hiszen ezen a ponton az érzéseket, történeteket átadó éneklés, a korszakokat és különböző zenei kultúrákkal átitatott rögtönzésekkel teli jazz is találkozik."

Vélemények az előadásról:

"Titkos. Ősi. Modern. Ódon. Gyermekin ártatlan. Ravaszdin fortélyos. Magától értetődőn egyszerű. Bonyolult, mint egy kínai fejtörő. Nem érteni, holott világos, mint a kelő hajnal a patak partján." Molnár Gál Péter: Tojáséj

"A konkrét történetek nélkül is tartalmasan epikus, magatartás- és kapcsolat-ősmintákat közlő jelenetek füzére, koreográfiája lágy, álombeli mézektől ittas rendező, a remeklő Balázs Zoltán fejében, akaratában, idegeiben született meg, hogy a Maladype tagjai éljék, forogják, zuhanják, csússzák sárrá, arannyá, sárarannyá." Tarján Tamás: Nyolcvanperces etűd

Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY