Túlélő kempingtűzhely

7
Feliratkozom
robilaci
120 videó
pro
5717 Loop készítése
5
0
2012. nov. 14.

Egy alapkivitelű fagázos minitűzhely. Ennek ellenére viszonylag jól működik. Részletek a http://www.szertar.com/kemia/tulelo-kempingtuzhely/ oldalon.

Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Hát végígolvasva az üzim, nem mondanám hogy büszke vagyok mert a helyesírási hibák tömkelege elég lenne 3 álltalános iskolás év végi bukásához is, de ezen már nem tudok változtatni.
Na mindegy, de nagyjából érthető amit írtam
thumb
Bár nem vagyok fizikus de az elméletem a következő

Az így gyujtott tűznek teljesen mindegy hogy vizes vagy száraz fával vagy bármilyen más éghető anyaggal áll neki az ember.
Ez a technika az un. elgázisítás azaz mint a videóban is hallható ne maga az anyag ég el hanem az abból hő hatására távozó gáz.
Gyakorlati haszna a következő:
Az elfolytott levelgő miatt az éges nem olyan intenzív mint a normál égés hiszen a normál égénél alap esetben nincs elfojtás így az éghető anyag mindaddíg egyre nagyobb intenzítással ég amíg éghető anyag van a közelben. Hiszen ott a felvett oxigén nincs szabályozva.
Elgázosításkor nem az anyag ég nahem a gáz ami egy elfojtto oxigénes környezetből érkezik és állandóbb mennyiségű így szabályzottabb az égés és mint hallható tisztább.
Gyakorlati haszna az hogy az égés ugyan annyi éghető anyaggal tovább fentarthatóbb így esetleges táborozáskor tovább magára hagyható a láng éghetőú anyag pótlása nélkül. Hátránya az hogy fűtőértéke vagy inkább a hő kisugárzása kissebb, nagyobb léptékben barkácsolós módszerekkel nehezen kivitlezhető.

Amúgy az elméet hasonló mint a kandalóknál hiszen ha ott ia nagyon kevés levegőt adnunk a tűznek akkor a tűz égése lelassul a khában lévő fa inkább szenesedik nem pedíg elég viszont sokkal tovább kitart. Kályhánál azomban nincs elválasztva az égés az égehtő anyagtól így plusz levelgővel újra normál égésre áll vissza a kájha.

Naggyából ennyi a logika a technika mögött. Amúgy azok akik természetben járnak nem rosz egy ilyet megtanulni mert ényleg jól jöhet.
thumb
Ez a tűzhely nem a legjobb. Egyelőre csak egy kezdetleges darab. De elméletileg jobb lenne a hatásfoka, mintha csak simán égettem volna el a cuccokat.
thumb
nyúztad, vagy csak pörzsölted?
thumb
Mennyivel több energia szabadul fel mintha egyszerűen meg gyújtotta volna az anyagokat?
Felhasználó videói
thumb
2:15
Mire jó a fakard?
2012. okt. 1.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY