2306 Loop készítése
23
0
2007. júl. 24.

A második "finn zene - magyar szöveg". Most a finn Loituma együttes dala, melynek címe: Kun Mun Kultani Tulisi

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Két nyelvnek nem kell feltétlenül hasonlítania, hogy rokonságban legyenek. A finn nem a legközelebbi rokona a magyarnak, az észt sokkal jobban hasonlít a finnre.Szóval a magyar hallásra nem is igazán olyan, mint a finn (legalábbis én így tapasztaltam).Kivéve egy-két szót.Távoli rokonok.
thumb
Nem pontos a fordítás, a személyragokat a finn másképp hasznlja többes szám 2. személyben. Elég megtévesztő, de aki jobban ismeri a nyelvet, az eligazodik rajta. Ettől eltekintve jó fordítás! Vagy valaki talált még kisebb lingvisztikai hibákat? :-D
thumb
teljesen meggyőzött:))
thumb
Találtam is egy linket: http://bagolykonyvkottabolt.hu/modules.php?br />name=News&file=article&sid=325 (Elválasztottam!) Ha ismeritek valamennyire a nyelvtant, neadj Isten, - összehasonlítás képpen - egy idegen nyelvet is ismertek (mondjuk egy olyan szórendfüggő nyelvet mint az angol), akkor azt fogjátok mondani az oldal elolvasása után, hogy TÖBB MINT MEGDÖBBENTŐ!!!
thumb
Jó a klipp, nagyon tetszik!
Nyelvrokonság terén pedig (ha tényleg érdekel) keressetek rá a neten Dr. Detre Csaba nevére, aki a magyar nyelvet visszavezeti, és összehasonlítja az örmény nyelvel! Na azon fogtok beszarni, hogy mennyire hasonlít! A ragozás, a képzések, stb...stb... szinte minden a megszólalásig ugyanaz!!!
thumb
hali..trx ezt honnan veszed??? pont ők büszkébbek rá halóóó! rengeteg finn barátom van és akármikor kimegyek hozzájuk bár hová megyek mindenol imádnak mert magyar vagyok! azért ez európában nem jellemző:( amúgy naon jó ez a klipp:DDDD (ja és a finn is sírva vígad ez tapasztalat:)
thumb
erdekes egyebkent, h a finnek nem tudnak rola, h a barmiben is rokonaik lennenk... :D Bar ok is hallottak rola, hogy mi azt hisszuk. :D
thumb
csillagok*************
thumb
Nem ezek éneklik a Leva's polkát(a holy dolli eredetije)?
thumb
Ez vicces, ötletes.
thumb
Nem is tudom. Szerintem az egész cucc ott veszti el hitelét, hogy a finn szavak kivehetetlenek (nyújtások végett) és így az ember az hall oda, amit csak akar (vagy leírnak, főleg ha képileg még ráerősítenek). Érdekesebb lenne egy olyan finn dalt látni így, ahol az eredeti szavak sokkal könnyebben kivehetőek.
Ja, és Dmajer-nek üzenem, hogy nyilván csak fantázia. Szerinted ha összeségében nézed a szöveget, akkor valóban értelmet nyer a dolog? Létezhet valóságnak ilyen dalszöveg?
thumb
Azt tudom, hogy annak idején a sulinkba jöttek finn cserediákok. Már legalább egy órája közvetlenül mellettem beszélgettek, amikor az osztálytársam kérdezett tőlem egy szót, hogy az, hogy van angolul, mert meg szeretne kérdezni valamit a srácoktól. ( A finnekre mutatott.) Én csodálkoztam és megkérdeztem, miért nem kérdezi meg magyarul! Nos, ezután a mondatom után világosítottak fel az osztálytársaim, hogy ők nem magyarok, hanem finnek!
thumb
most akkor ez tényleg azt jelenti, vagy csak fantázia?
1 | 2
következő
Felhasználó videói
thumb
2:46
Hajó hatalmasságok...
2008. ápr. 22.
thumb
3:10
Roma Hip Hop
2008. márc. 7.
thumb
5:48
I'm Fucking Ben Affleck
2008. febr. 25.
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY