54 Loop készítése
0
0
2010. dec. 27.

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház!

Sajnos a fiatalkori erőszak elharapózott Magyarországon, ezt mint ifjúságsegítő is tudom, s az Országos Kriminológiai Intézet 2008-ban egy tanulmányt tett közzé, ahol ezt adatokkal is alátámasztották.
Viszont erre nem az a megoldás, hogy jogokat korlátozzunk. Az LMP társadalompolitikája arra alapul, hogy az okokat találjuk meg, az okokat oldjuk meg, ne pedig csak a következményeket kezeljük, ezért azt javasolom, s javasolni is fogom majd a bizottsági munkában azt, hogy a bűnmegelőzésre úgy tegyük rá a hangsúlyt, hogy az iskolában a konfliktusmegoldás békés módszereire tanítsuk meg a fiatalokat. Sajnos a fiatalok gyors megoldást akarnak, s az erőszak egy gyors megoldás. Arra kell őket rávezetni, hogyan, miképpen lehet azokat a társadalmi, szociális mikrokonfliktusokat megoldani, amelyek nap mint nap felmerülnek, viszont az, hogy most jelenleg folyamatosan csak azt akarjuk elérni, hogy büntessünk, büntessünk, büntessünk, hosszú távon nem megoldás.
Tudom, ahhoz, amit én javasolok, körülbelül egy generáció kell, hogy megértsük azt, hogy a konfliktusokat békésen kell megoldani, de ezt a munkát most kell elkezdeni.
Kérem azt, hogy az oktatáspolitika kialakításánál tegyük arra a hangsúlyt, hogy a bűnmegelőzést már az oktatásban kezdjük el, úgy, hogy például drámapedagógiai eszközökkel rávezetjük a fiatalokat, miként lehet az erőszakot elkerülni, és miként lehet máshogyan megoldani a konfliktusokat.

Köszönöm szépen.

Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY