0 0 0
66
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2022. okt. 31.
2022. 10. 31.
Vasárnap este leszakadt egy függőhíd az India nyugati részén fekvő Gudzsarát állambeli Morbiban, aminek következtében több száz embert zuhant a Maccsu folyóba – a balesetről a Telexen is beszámoltunk. Becslések szerint mintegy 400 ember tartózkodott a gyalogoshídon, amikor az a folyóba zuhant. A halálos áldozatok száma hétfőre 134-re emelkedett – írja a CNN.
Frissítés 10.31., 13:40
A BBC hétfő délután arról számolt be, hogy 141-re emelkedett az áldozatok száma, többségében nők, gyerekek és idősek haltak meg. Bár a hatóságok hivatalosan továbbra sem közölték, pontosan hányan voltak a hídon, becslések szerint 400 és 500 között lehetett a hídon tartózkodók száma a baleset pillanatában. A mentőcsapatok 177 embert mentettek ki a vízből.
A Twitteren számos felvétel kering az incidensről, az egyik – a baleset előtt készült – felvételen látszódik, ahogy a zsúfolt hídon többen ugrálnak, és a tartózsinórokat rángatják:
A balesetet a hídon elhelyezett biztonsági kamera is rögzítette:
Korábban írtuk:
Gudzsarát belügyminisztere közölte, az állam büntetőfeljelentést tett a cég ellen, amely a 19. században épült, 230 méter hosszú függőhíd karbantartását végezte, és amelyet a múlt héten nyitottak újra a felújítás után. Egy öttagú különleges vizsgálóbizottságot is létrehoztak az incidens kivizsgálására, miközben a katasztrófavédelem és az indiai hadsereg több száz munkatársa folytatja a keresési és mentési műveletet.
A hétfő kora reggeli sajtótájékoztatón a hatóság nem közölte, pontosan hány embert kezelnek eltűntként, de a közösségi médián terjedő felvételeken látszódik, hogy sokan zuhantak a folyóba, voltak, akik a leszakadt híd kábeleibe próbáltak megkapaszkodni, hogy ne sodorja el őket a víz.
Hétfőig hivatalosan 134 ember halálát erősítették meg, az áldozatok között sok lehet a gyerek, a függőhíd ugyanis népszerű turista célpont, vasárnap délután sok család látogatott el oda. Aznap ráadásul a diwali utáni vallási szertartásra is sokan érkeztek a folyóhoz. A sérültek közül heten még kórházban vannak, 56 embert már hazaengedtek.
A Guardian beszámolója szerint a helyi tévécsatornáknak több szemtanú is arról számolt be, hogy több gyereket láttak elsodródni a vízben. A lap információi szerint olyan család is van, amelyik több gyereket is elveszített a szerencsétlenségben.
A miniszterelnök már vasárnap bejelentette, hogy minden egyes, a szerencsétlenségben életét vesztett személy családjának 2 millió rúpia (10 millió forint) kártérítést utalnak, a sérültek pedig 50 ezer rúpiát (250 ezer forint) kapnak egy alapból, de a állam ezen felül is fizet majd kártérítést.
Aradi Hanga Zsófia
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
ARTEMIS: SIKERES LANDOLÁS!
5:24
2022. dec. 12. 15 néző
Hasonló videók
5:24
2022. dec. 12. 15 néző