123 Loop készítése
0
0
2018. febr. 7.

MTI2018.02.06. 22:31
Útnak indították kedd délután az Egyesült Államokból a SpaceX vállalat új, óriás rakétáját, amely kísérleti repülésére egy Tesla típusú gépkocsit is magával visz, hogy Nap körüli pályára állítsa a tervek szerint.
A Falcon Heavy nevű rakéta a jelenlegi legerősebb űreszköz, és korábban is csak a Holdra szálláshoz használt Saturn V típus múlta felül. Az indulását óriási érdeklődés kísérte a helyszínen, a floridai Cape Canaveralban és a tv-képernyőkön keresztül.
A Falcon Heavy felépítése egyszerű:egy korábban már kipróbált rakétatípusból (Falcon 9) hármat kapcsoltak egybe.A nagy kérdés, hogy a három egység miként tud majd együttműködni repülés közben.
70 tonna hasznos terhet tud Föld körüli pályára állítani
A Falcon Heavy három gyorsító rakéta összesen 27 hajtóművének segítségével emelkedett a magasba.
A majdnem 70 méter magas űreszköz, ha beválik, a jövőbenképes lesz majd 70 tonna hasznos terhet Föld körüli pályára állítani,míg a magasabb, geostacionárius pályára 22,2 tonna tömegű terhet vihet magával.
Starman a Tesla volánjánál
A két kisegítő rakéta levált két és fél perccel az indulás után, és visszaereszkedett a Cape Canaveral-i Kennedy űrközpont közelében lévő légitámaszpontra.
A fő rakéta feljebb emelkedik, de - miután teherkapszulájával pályára állítja a meggyszínű Tesla Roadster sportkocsit - szintén visszatér majd, az óceánon lévő egyik platformra.
Az elektromos autóba "utast" is ültettek, egy űrruhába öltözetett bábut, amely a Starman nevet kapta. A Tesla gépkocsi a tesztrepüléseken szokásos értéktelen ballasztsúlyt (vas, beton) helyettesíti, ugyanakkor óriási reklámértékkel bír a cégtulajdonos Musk számára.
A Falcon Heavy ugyanarról az indítóállásról szállt fel, ahonnan a hatvanas évek végétől kezdve a holdexpedíciók indultak.
A "fellövést" a magas légkörben uralkodó erős szél miatt több mint két órával elhalasztották.

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY