38 Loop készítése
0
0
2015. dec. 19.

KaG, 2015. december 19., szombat 10:31, frissítve: szombat 10:45

Az egész történet iróniájának nevezte Gellért Ádám nemzetközi büntetőjogász, hogy Biszku Bélát nem a sortüzekben és a megtorlásokban való szerepe, hanem mindössze 11 töltény birtoklása miatt ítélték el.
A szakértő emlékeztetett: az élő, és érdemi információval rendelkező tanúk megkérdezése elmaradt az elsőfokú eljárásban. Gellért Ádám hozzátette, többszöri megkeresése ellenére sem kapott választ arra, hogy a Nagy Imre és mártírtársai elleni perek miatt miért nem számoltatják el a volt kommunista belügyminisztert.

„Indirekt módon Biszku Bélát az '56-os miniszteri tevékenység miatt elítélte a bíróság, bűnpárolással elkövetett háborús bűncselekmény miatt, azzal, hogy eltussolta, nem indított eljárást azokkal a karhatalmistákkal szemben, akik Martonvásáron megvertek embereket. És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy míg a sortüzekkel kapcsolatban felbujtásért nem ítélték el Biszku Bélát, de bűnpártolásért – tehát, hogy nem járt el a karhatalmistákkal szemben – szintén elítélték. A két év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetés az úgy jött össze, hogy a 11 töltény birtoklásáért kiszabható kettőtől nyolc év legalsó határát alkalmazták. Tehát Biszku Béla, ha nincs lőszerrel való visszaélés, akkor valószínű börtönbüntetést sem kap” – mondta Gellért Ádám.
-----------------------------------------------
Biszku-per: a főügyész szerint törvénytelen az ítélet

2015. december 18., péntek 17:17, frissítve: péntek 19:29

A fővárosi főügyész szerint törvénytelen a csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítélet Biszku Béla perében.
A volt pártállami vezetőt két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte bűnpártolással elkövetett háborús bűntett miatt első fokon csütörtökön a Fővárosi Törvényszék.
Ibolya Tibor ugyanakkor rámutatott, hogy a bírói tanács nem értette a vádat, hiszen az eljárás során végig az emberölést próbálták Biszku Bélára bizonyítani, holott a vád a háborús bűncselekmény alatt nem ezt értette.
Ráadásul annak ellenére, hogy az ügyészség a bűntett egyszeri elkövetése miatt vádolta meg Biszkut, a bíróság ötrendbeliben mondta ki bűnösnek, és kettőben fel is mentette.
Hír TV / A Hír TV belföldi hírei


Hát, akkor ennyit az elszámoltatásról: Biszku felfüggesztett kapott
2015. 12. 17. 14:39
MTI nyomán
Ráadásul még a sortüzekért sem felelős a bíróság szerint.
Két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Biszku Béla volt pártállami vezetőt háborús bűntettek miatt első fokon csütörtökön a Fővárosi Törvényszék.
A bíróság a megismételt eljárásban mindazonáltal
felmentette a vádlottat
az 1956 decemberében a budapesti Nyugati téren, illetve a Salgótarjánban történt, összesen 49 halálos áldozatot követelő sortüzekkel összefüggésben az aljas indokból, több ember sérelmére felbujtóként elkövetett háborús bűntett vádja alól. A törvényszék szerint Biszku bűnössége ezekben az esetekben nem megállapítható.
Az 1921-ben született Biszku Béla az 1950-es évektől az állampárt vezetőségéhez tartozott, 1956 után belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes volt. A bíróság szerint tehát
ebben a tisztségben nem volt felelős az adott időszakban elkövetett tömeggyilkosságokért.
E brilliáns logika alapján Biszku közvetlen felettese, Kádár János is ártatlannak tekinthető, s ezek szerint csak
véletlen tragédia, hogy a karhatalni szervek fegyvertelen civileket mészároltak.
Az ügyészség 2013 októberében emelt vádat, amelynek lényege, hogy Biszku a forradalom leverése után részt vett a karhatalom megszervezésében és irányításában.
Az előző eljárásban, 2014 májusában első fokon a törvényszék öt és fél év szabadságvesztésre ítélte Biszku Bélát. Másodfokon azonban új eljárásra kötelezték a bíróságot.
------------------------
Nem változott semmi.. / Tóth Ilona emlékére / Wittner Mária: Tóth Ilonkának https://www.youtube.com/watch?v=1WYITar53cY

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
Felhasználó videói
1 | 2 | 3 | 4
következő
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY