0 0 0
169
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
2013. júl. 1.
Sikeres pályázatot nyújtott be a Vezető Kedvezményezett Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület a Partner Jagodnjaki Járással egy határon átnyúló ipa együttműködési programra. A „COOLIN” HUHR/1101/1.2.4/0007 azonosítószámú projekt elsősorban a Kulen, mint hagyományos baranyai gasztronómiai különlegesség népszerűsítésére fókuszál. A projektmegvalósítás során szempont természetesen a többi baranyai helyi termék – különös tekintettel az egyéb húskészítmények, füstöltáruk - promóciójához intenzíven hozzájárulni, és felhívni a figyelmet a különböző helyi termékek és borok harmóniájára. Az összesen 105.860 EUR méretű projekt költségei közel azonos arányban oszlanak meg a partnerek között, melyből a támogatás összesen 87.583,69 EUR

A projekt megkezdésekor célunk a – Baranyában található - helyi termék-előállítók számbavétele, melynek eredményeként egy adatbázis is kialakításra kerül. Ez szolgáltatja majd a megfelelő információs alapját a további munkánknak. Ezzel párhuzamosan a Dráva menti gasztronómiai fesztiválok összegyűjtése is megkezdődik, melyből egy közös fesztiválnaptár is elkészül, és a háromnyelvű (magyar – horvát - angol) projekt-honlapra is felkerül majd. Több nyomtatott marketinganyag - Baranyai Imázs könyv, receptfüzet, gasztro térkép- is kiadásra kerül, hogy a különböző rendezvényeken és programokon minőségi információs anyagokkal tudjuk a programunkat népszerűsíteni.

A „COOLIN” pályázat kiemelt programjai a rendezvények és képzések. Míg a horvát oldalon elsősorban a kulen készítésének technológiai hátteréről az Eszéki Egyetemmel közösen kerül megszervezésre egy szakmai továbbképzés, addig a magyar partnerek elsősorban a helyi termékek érzékszervi vizsgálatának és turisztikai menedzselésének a témájában képeznek szakembereket. Fontosnak tartjuk a turisztikai szakmai, és a régió kiemelt gasztronómiai rendezvényein való megjelenést, így a Pécsi Utazási Kiállításon mindkét projektpartner kitelepülőként meg kíván jelenni, de ott leszünk a 2013-as Kulinijadan, az Orfűi Gasztronómiai Fesztiválon vagy éppen a Fekedi Stifolder Fesztiválon. Az érdeklődő közönségnek és a szakmának 6 alkalommal – havi rendszerességgel - gasztroklubot szervezünk, ahol mindig egy helyi termék kerül bemutatásra, és különböző borpárosításokkal kipróbálásra.

Stáblista:

  • Pécs-Mecseki Borút -
  • Jagodnjak Járás -
  • Hetényi Pincészet -
Hozzászólások | 0
A felhasználó további videói
Hasonló videók